Letošnji voditelji in ustvrajalci oddaje so Nataša Mihelič, Andreja Kočar, Bernarda Žarn, Mojca Mavec, David Urankar, Melita Kontrec, Teja Kunst in Rok Kužel. Foto: Žiga Culiberg
Letošnji voditelji in ustvrajalci oddaje so Nataša Mihelič, Andreja Kočar, Bernarda Žarn, Mojca Mavec, David Urankar, Melita Kontrec, Teja Kunst in Rok Kužel. Foto: Žiga Culiberg

Že deveto leto bo ekipa prek reportaž, javljanj v oddajo neposredno predstavljala pestro poletno kulturno dogajanje – festivale, koncerte in druge dogodke. V ponedeljek so tako predstavili letošnji Jazz festival Ljubljana ob njegovi 60. obletnici, v studiu so gostili festivalskega direktorja Bogdana Benigarja, pogovarjali so se s slovitim španskim tenoristom Placidom Domingom ter obiskali 12. mednarodni festival novega cirkusa in sodobne klovnade Klovnbuf.

Poletna scena

V svet mode in oblikovanja, filma, muzejskih zbirk
Ob aktualnih dogodkih bodo skozi oddaje usmerjali pogled tudi v svet mode in oblikovanja, filma, muzejskih zbirk in vam kot vsako leto priporočali v branje knjige po svojem izboru. Družili se bodo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih. Predstavljali bodo glasbenike, umetnike, pisatelje, igralce in druge izbrane goste iz sveta umetnosti in kulture, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.

Letošnji voditelji in ustvarjalci oddaje so Nataša Mihelič, Andreja Kočar, Bernarda Žarn, Mojca Mavec, David Urankar, Melita Kontrec, Teja Kunst in Rok Kužel, novinarke in novinarji Kulturnega in umetniškega, Razvedrilnega in Informativnega programa s kolegi iz dopisništev.

Prek malih zaslonov bomo tako lahko spremljali, kaj se dogaja na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina, na filmskih festivalih v Motovunu, Sarajevu in Pulju, na festivalih INmusic v Zagrebu, Lentu, Overjam Reggae, MetalDays, Sevicq Brežice, Radovljici, Soboških dnevih, Art Stays in Dnevih poezije in vina na Ptuju, na Festivalu Ljubljana ter mnogih drugih.

Oddajo, ki nastaja v Uredništvu oddaj o kulturi, bodo dnevno urejali Saša Šavel Burkart, Tomaž Kregar, Andreja Kočar, Renata Dacinger, Maja Pavlin, Meta Česnik, Nina Jerman, Melita Kontrec, Vesna Pfeifer in Maša Levičnik.

Poletna scena 2019, napovednik