Foto:
Foto:

Nagrado vsako leto podeli Svet RTV Slovenija, in sicer osebi, katere kariero so zaznamovali izjemni dosežki ali opusi v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti. Izbira se torej radijskega in televizijskega delavca, ki je s svojim delom močno zaznamoval dejavnost obeh medijev.

Drobci spominov Dese Muck na odru
Scenarij za letošnjo prireditev je napisala v zadnjih letih posebno med mladino izjemno priljubljena pisateljica Desa Muck. Pisateljica je povedala, da se je ob naročilu scenarija nemudoma spomnila utrinkov iz otroštva, ko je z velikim veseljem prisluhnila Ježkovim zgodbam. Zato bo tudi dogajanje na odru mariborske drame vsebinsko posegalo v čas avtoričinih rosnih let, ko sta bila radio, posebno pa še televizija, v Sloveniji v povojih. V igranih delih bodo nastopili Jure Ivanušič, Mirjam Korbar, Dejan Vunjak in Nataša Tič Ralijan, v glasbenem delu pa bosta ob spremljavi Big banda RTV Slovenija nastopila Darja Švajger in Andraž Hribar.

Letos že šestnajstič po vrsti
Letos bodo nagrado, ki je posvečena enemu največjih slovenskih komikov, Franu Milčinskemu - Ježku, podelili že šestnajstič. Lanski Ježkov lavreat je bil Črt Škodlar, kdo ga bo nasledil, pa si lahko v neposrednem prenosu na 1. programu RTV Slovenija ogledate sami.