James Van Der Beek je v nanizanki Don't Trust the B---- in Apt 23 igral samega sebe, soseda in najboljšega prijatelja
James Van Der Beek je v nanizanki Don't Trust the B---- in Apt 23 igral samega sebe, soseda in najboljšega prijatelja "divje punce" Chloe (Krysten Ritter). Foto:

James Van Der Beek, ki v humoristični nanizanki Don't Trust the B---- in Apt 23 igra rahlo naduto, vase zaljubljeno različico samega sebe (in se pri tem precej duhovito šali na račun svoje stare slave in tega, da je marsikomu še vedno znan samo kot Dawson iz Simpatij), je včeraj tvitnil: "Na žalost je ABC umaknil #Apt23 in ni videti, da bodo preostalih osem epizod sezone kaj kmalu predvajali. Prevod: v bistvu so nas ukinili."

Van Der Beeka moti predvsem to, da meritve gledanosti ne upoštevajo "alternativ" gledanju televizije - na primer videa na zahtevo (ang. video on demand). "Vem, da da vas je večina gledala po lastnem urniku in prek medija po lastni izbiri ter da se na tekmovalno sestavljanje sporedov med različnimi mrežami ne ozirate pretirano. Toda kabelska televizija je posel, ki mu tempo diktira podjetje za meritve Nielsen; čeprav je to zastarel model, je edini, ki ga imajo."

Igralec je svoje izjave na koncu še "omilil" s prošnjo, naj se oboževalci serije ne znašajo nad ABC-jem. "Treba jih je pohvaliti, da so sploh kdaj dali priložnost nečemu, kar je bilo izvirno in drzno. Zaradi tega jih spoštujem."