Matt Dillon, najstniški idol iz 80., se pri zrelih 52 letih podaja v svet art filma. Foto: Reuters
Matt Dillon, najstniški idol iz 80., se pri zrelih 52 letih podaja v svet art filma. Foto: Reuters

V filmu The House That Jack Built (naslov je aluzija na priljubljeno britansko otroško uspavanko), ki naj bi na platna prišel leta 2018, bo Dillon prevzel vlogo serijskega morilca.

Zgodba bo v filmu, ki se dogaja v Washingtonu, podana skozi oči morilca Jacka. Predstavila bo več kot 12 let njegove morilske poti, v kateri je zagrešil številne zločine, pri čemer je za vsakega verjel, da gre za umetniško delo, poročajo cehovski mediji.

Dillon se je kot najstniški simbol uveljavil v 80. letih prejšnjega stoletja, prodor med filmske zvezde pa je pomenila vloga Boba v filmu Drugstore Cowboy iz 1989. Znan je tudi po vlogah v filmih, kot so Nori na Mary, Divje strasti in Usodna nesreča, za katerega je bil tudi nominiran za oskarja za stransko vlogo. Od leta 2015 ima glavno vlogo v priljubljeni tv-seriji Wayward Pines.

V novem von Trierjevem filmu bo zaigral tudi švicarski igralec Bruno Ganz, najbolj znan po upodobitvi Adolfa Hitlerja v Propadu, iz katerega prihaja neštetokrat parodirani prizor, ko Hitler spozna, da je poražen. Prevzel bo vlogo Vergea, kateremu Jack pripoveduje o svoji zločinski preteklosti.

Projekt The House That Jack Built je bil najprej zasnovan kot tv-serija, Von Trier pa se je v začetku letošnjega leta odločil, da bi raje posnel film.

Kot je pred časom povedala Louise Vesth iz produkcijske hiše Zentropa, bo to "film o serijskem morilcu, kakršnega še niste videli". Režiser naj bi uporabil različne formate za snemanje petih različnih umorov, med seboj naj bi jih povezal s pomočjo digresij, podobno kot pri svojem zadnjem projektu, Nimfomanki.