Tudi če nikoli niste videli hita Jaz, baraba (2010), veste, kaj so minioni: njihova rumena, zaobljena obličja so prešla v širšo popkulturo. Foto: Kolosej
Tudi če nikoli niste videli hita Jaz, baraba (2010), veste, kaj so minioni: njihova rumena, zaobljena obličja so prešla v širšo popkulturo. Foto: Kolosej
Šiška Deluxe
Jan Cvitkovič je s svojo letošnjo komedijo dokazal, da je še vedno eden najbolj prepoznavnih in priljubljenih domačih režiserjev. Foto: Kolosej

Največ gledalcev so v kino pritegnili Minioni, na drugo mesto se je zavihtel film Petdeset odtenkov sive, na tretje Hitri in drzni 7, na četrto pa bondiada Spectre. Najbolj gledan slovenski film je Šiška Deluxe.

Na peto mesto Kolosejeve lestvice se je uvrstil Jurski svet, Cineplexxove lestvice pa Hotel Transilvanija 2.

Kljub pozni premieri bo Vojna zvezd premešala karte
Z obeh kinematografov so opozorili, da se bo lestvica kmalu spremenila predvsem zaradi sedmega dela Vojne zvezd. V kinematografih so prepričani, da se bo film, ki je premiero doživel 16. decembra, v kratkem uvrstil med pet največjih uspešnic.

Prvi med domačimi: Cvitkovičeva "picerija za vse"
Med slovenskimi filmi je največ pozornosti pritegnila komedija Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe z zgodbo o treh prijateljih, ki se odločijo, da bodo skupaj odprli picerijo.

Drugo mesto največje gledanosti v Koloseju je zasedel film Postali bomo prvaki sveta v režiji Darka Bajića, tretje Šuplje priče - the movie - Zdej te je, a zdej te ni režiserja Samira Bajrića, četrto grozljivka Tomaža Gorkiča Idila, peto pa komedija Janeza Burgerja Avtošola.

Na drugem mestu Cineplexxove lestvice najbolj gledanih filmov se je uvrstila Gorkičeva Idila, na tretje Utrip ljubezni Borisa Petkovića, na četrto glasbeni dokumentarni film Kdo = Mi2?, na peto pa mladinski film Blaža Završnika Julija in Alfa Romeo.

V Mestnem kinu smo pogrešali Amy
V mestni kinodvorani Kinodvor, ki strmi k artovski oziroma nekomercialni filmski produkciji, so največ obiskovalcev našteli pri glasbenem dokumentarcu o Amy Winehouse. Na drugo mesto se je uvrstil film provokativnega švedskega režiserja Rubena Ostlunda Višja sila, na tretje otroški Bacek Jon film, na četrto film Igra imitacije o Alanu Turingu, ki je razbil kodo nacističnega šifrirnega stroja Enigma, na peto mesto pa film o krhkosti ljubezni in zakona z naslovom 45 let.