Kratki film sledi očetu in sinu na poti v novo življenje. Foto: Monoo
Kratki film sledi očetu in sinu na poti v novo življenje. Foto: Monoo
Jutro
Pohvale žirije sta bila deležna tudi igralca filma Jordan Arih in Sebastian Cavazza. Foto: Monoo
Jutro
Potem ko oče izgubi skoraj vse, najde več, kot je predtem upal. Foto: Monoo

Žirija sekcije je med drugim pohvalila fotografijo Mitje Lična in predstavo obeh igralcev Jordana Ariha in Sebastiana Cavazze, ki igrata očeta in sina na poti novo življenje. Podobna v svojem značaju oba trmasto vztrajata v uporu drug proti drugemu in ob redkih poskusih zbližanja ostajata ujeta v svojih vesoljih. Ko se po noči, ki jo prespita na opustelem počivališču, oče v avtomobilu zbudi sam, se v bolečini zave krutega nočnega dogodka. Potem ko izgubi skoraj vse, najde več, kot bi lahko upal dan predtem.

Film, ki je nastal v produkciji zavoda Monoo s sodelovanjem RTV Slovenija, postprodukcijske hiše NuFrame in A Atalante, so snemali v Sloveniji in Italiji. Pri njegovem nastanku so sodelovali montažer Miloš Kalusek, kostumografinja Katja Hrobat, scenograf Vasja Kokelj, oblikovalka maske Mojca Gorogranc Petrushevska, pod glasbo se podpisujeta Boris Benko in Primož Hladnik iz zasedbe Silence.
Drugo leto zapored v Cannes
Svetovno festivalsko pot je film Jutro začel na lanskem filmskem sejmu v sklopu 66. mednarodnega festivala v Cannesu. V sklopu Short Film Cornerja, platforme, posvečene kratkim filmom, so poleg Jutra predstavili tudi film Sto psov režiserja Jana Cvitkoviča v produkciji Staregara.

Sonja Prosenc se bo maja na filmskem sejmu 67. canskega festivala predstavila še s svojim prvim celovečercem Drevo, ki je prav tako nastal v produkciji zavoda Monoo.