Leto po Epizodi VII bo v kinematografe prišel film o enem izmed ključnih junakov Vojne zvezd, najverjetneje kar drobcenem Yodi. Foto: Imdb
Leto po Epizodi VII bo v kinematografe prišel film o enem izmed ključnih junakov Vojne zvezd, najverjetneje kar drobcenem Yodi. Foto: Imdb

Vsi glavni akterji nadaljevanja franšize, ki jo je prvič pod okrilje vzela nova produkcijska hiša, so znani že nekaj časa. Režiser JJ Abrams, ki si je svoje poznavanje vesolja in vesoljskih ras širil že pri snemanju Zvezdnih stez, bo začetek novega cikla Vojne zvezd naslonil na scenarij Michaela Arndta (Naša mala mis).
Februarja je Disney, ki mu je George Lucas Lucasfilm lani prodal za 4,05 milijarde dolarjev, oznanil, da poleg nove trilogije načrtuje tudi filme, ki bodo v središče postavljali obstoječa bitja iz oddaljene galaksije. Scenarije teh, prvi naj bi bil po pričakovanjih na vrsti jedij vseh jedijev Yoda, so zaupali Lawrenceu Kasdanu in Simonu Kinbergu.
Se lahko tudi najbolj goreči oboževalci zasičijo?
Kasdan je s sago tesno povezan, saj se je podpisal pod scenarija za Imperij vrača udarec in Jedijeva vrnitev, Kinberg pa je domač med (super)junaki, kot so Možje X in Sherlock Holmes, v katerega se je v Ritchiejevi uspešnici prelevil Robert Downey Jr. Odzivi oboževalcev so mešani, niso namreč vsi prepričani o naglem nizanju zgodbe iz vseh mogočih zornih kotov.
Več veselja je sprožil namig 'očeta' franšize, ki je v nekem intervjuju spregovoril o pogajanjih s prvotno igralsko zasedbo Markom Hamillom, Carrie Fisher in Harrisonom Fordom, ki naj bi bili tik pred privolitvijo v ponovitev vlog.