Foto:
Foto:

Gre za oboževalce, ki jim Jar Jar v preteklih epizodah ni nikakor prirasel srcu. Že pred časom je Abrams namigoval, da bo lik ubil, v pogovoru za Vanity Fair pa je to samo še potrdil. "Premišljeval sem, da bi pustil kosti Jar Jar Binksa razmetane po puščavi. Ne šalim se! Samo trije bodo to opazili in všeč jim bo," je prepričan režiser.

A zdaj se bo veliko več pričakovalo lika, ki je postal razvpit zaradi njegovih rasističnih zametkov in kritik javnosti, da je nastal samo zaradi tržnih namer. O njegovi smrti se je razpravljalo že po tem, ko so na spletu objavili izbrisano sceno iz epizode Grozeča prikazen. Toda iz tega posnetka naj bi izrezali, ko potegnejo Jar Jarja iz vode.

Ugibanja o usodah različnih likov so se s tem še bolj razplamtela. Toda vse odgovore bo ponudila naslednja epizoda, ki prihaja v kinematografe decembra. Samo na prvi pogled upokojena franšiza je bila od mrtvih obujena leta 2012, ko je Disney kupil Lucasfilm in se lotil razvijanja nove trilogije Vojne zvezd.

Abrams je pred kamero zvabil zanimivo kombinacijo zvezd iz prve trilogije (Mark Hamill, Carrie Fisher in Harrison Ford) in svežih, za mlado občinstvo zanimivih obrazov (Oscar Isaac, John Boyega, Lupita N'Yongo in Adam Driver).