Režiser Avatarja James Cameron je za Entertainment Weekly dejal:
Režiser Avatarja James Cameron je za Entertainment Weekly dejal: "Leto in pol smo se ukvarjali z oblikovanjem. Vsi liki, scenografija in preostala bitja so bolj ali manj narejeni." Foto:

So pa ustvarjalci drugega dela trilogije Vojna zvezd: Sila se prebuja prav tako določili nov termin za začetek predvajanja filma.

Britanski BBC piše, da je morebiti ravno sprememba datuma izida drugega dela Avatarja spodbudila odločitev, da producenti Vojne zvezd določili svoj termin za lansiranje drugega dela trilogije Sila se prebuja.

Pri Twentieth Century Fox zadeve za zdaj še niso komentirali, jasno pa je, da bi enak datum začetka projekcij dveh filmskih spektaklov na koncu obema škodoval.

Avatar izrinjen s prestola
Vojna zvezd: Sila se prebuja v režiji J. J. Abramsa je na začetku meseca postala najdonosnejši film v ZDA in prevzel prvo mesto Avatarju. Kljub vsemu Avatar za zdaj ostaja film z največjim zaslužkom od prodaje vstopnic na globalni ravni, je še pisal britanski BBC.

Po poročanju portala The Wrap drugega dela Avatarja še niso začeli snemati, Cameron pa je prejšnji mesec povedal, da zaključujejo priprave za snemanje treh nadaljevanj filma, ki velja za prelomnega v rabi tehnologije 3D na filmu.

Za Entertainment Weekly je povedal: "Leto in pol smo se ukvarjali z oblikovanjem. Vsi liki, scenografija in preostala bitja so bolj ali manj narejeni."