Številni oboževalci so že vnaprej pravilno napovedali, kaj se bo zgodilo s Tedovim zakonom, ko bo končno spoznal in poročil
Številni oboževalci so že vnaprej pravilno napovedali, kaj se bo zgodilo s Tedovim zakonom, ko bo končno spoznal in poročil "tisto pravo". Foto:
Za večino stalnih šal v povezavi z "legendarnostjo", navezanostjo na drage obleke in "pravilnikom za tipe" je skrbel nepoboljšljivi ženskar Barney.
Barney in Robin sta srečna v zakonskem življenju ... toda ali je to tudi srečni konec?

Po 208 delih ene najuspešnejših nanizank zadnjih let je bilo končno jasno, kako je naslovni "jaz", Ted Mosby (Josh Radnor) po letih in letih neuspešnih zvez končno le spoznal žensko, s katero se jima bosta v zakonu rodila dva otroka. (Premisa serije je, da Ted zdaj že najstniškima otrokoma v poglavjih pripoveduje zgodbo o vseh dogodivščinah, ki so vodile do tega, da je spoznal njuno mamo.)

Znano je, da "mamo" igra Cristin Milioti, je pa sklepni del presenetil tudi s preobrati za glavna ženska lika, Robin (Cobie Smulders) in Lilly (Alyson Hannigan).

Po Tedu pride - Sally
Pisali smo že, da je v tem hipu v predprodukciji tudi nova nanizanka, How I Met Your Dad - "spinoff" predhodnice (torej nadaljevanje iste rdeče niti), le da bodo začeli novo zgodbo z novimi liki. Pilotno epizodo so napisali Emily Spivey (Parks And Recreation, Saturday Night Live), Carter Bays in Craig Thomas (sodelovala sta pri seriji HIMYM), režirala pa jo bo Pamela Fryman, prav tako članica ekipe prvotne serije. Glavno vlogo, "ženskega Petra Pana" Sally, je že dobila Greta Gerwig, ki se je spomnimo iz indiekomedije Frances Ha.

Osnovni okvir imajo vsaj že osem let
Dele ponedeljkove zadnje epizode so - precej daljnovidno - posneli že daljnega leta 2006, saj so se bali, da bosta igralca v vlogi najstnikov (David Henrie in Lyndsy Fonseca) vmes odrasla toliko, da bosta že neprepoznavna.

Kako naprej?
Kariera v blockbusterjih se trenutno najbolj nasmiha Cobie Smulders, televizijski Robin. Ko se je v new Yorku udeležila promocijske projekcije drugega dela Kapitana Amerike, je odgovarjala tudi na vprašanja v povezavi s HIMYM: potrdila je, da je nad zadnjim delom "navdušena", obenem pa zadovoljna, da je pripoved "sklenila krog".

Neila Patricka Harrisa, ki je v seriji igral nepoboljšljivega ženskarja Barneyja, lahko Newyorčani trenutno ujamejo na Broadwayu, v muzikalu Hedwig and the Angry Inch, Jason Segel (Forgetting Sarah Marshall) in Alyson Hannigan (Ameriška pita) pa sta tako ali tako že domača v žanru komedije.

Sicer precej nekontroverzna serija je bila nekaj posebnega zato, ker je v precej tradicionalno vlogo neuničljivega romantika, ki se bolj kot kar koli drugega na svetu hoče poročiti, namesto ženske postavila moškega. So pa bili na začetku letošnje sezone deleži ostrih kritik: v eni izmed epizod, ki se je deloma dogajala na Kitajskem, so namreč uporabili "yellowface" - bele igralce so naličili tako, da so bili videti Azijci.

Sklepni del serije je bil kritikom vseeno bolj všeč - v New York Timesu so zapisali, da je bil "natrpan z vsem zastranjevanjem, ovinkarjenjem in zvijačami, ki so iz CBS-ove komedije delali Šeherezado prime-time televizije". Kljub temu pa je ogromno takih, ki so ogorčeni, češ da so se scenaristi s končnim obratom poslužili najbolj cenenega, predvidljivega trika v svojem repertoarju. Kakšen ta je, vam seveda ne moremo povedati.