V filmu poleg DiCapria in Hardyja nastopata še Domhnall Gleeson in Will Poulter. Foto: Blitz film
V filmu poleg DiCapria in Hardyja nastopata še Domhnall Gleeson in Will Poulter. Foto: Blitz film

Film, posnet po resničnih dogodkih iz prve tretjine 19. stoletja, je režiral oskarjevec Alejandro González Iñárritu (avtor filmov Birdman in Babel), ki je skupaj z Markom L. Smithom napisal tudi scenarij zanj.

Scenarij je nastal na podlagi istoimenskega romana Michaela Punka, ki je izšel leta 2002; s podnaslovom Roman o maščevanju.

Ko se pajdaši izkažejo za nekaj drugega
Povratnik pripoveduje epsko zgodbo o preživetju in moči človeške odločnosti. Legendarnega raziskovalca Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) na odpravi po ameriški nedotaknjeni divjini brutalno napade medved, nato pa ga njegovi pajdaši lovci prepustijo gotovi smrti.

V želji po preživetju se Glass spopade z nepredstavljivo žalostjo, vendar obenem tudi z občutkom, da ga je prevaral njegov prijatelj John Fitzgerald, ki ga upodobi Tom Hardy. Le volja do življenja in ljubezen do družine pomagata glavnemu protagonistu, da se v boju za maščevanje prebija skozi neusmiljeno zimsko pokrajino.

Film Povratnik bo v ZDA premierno predvajan za božič, v slovenske kinematografe prihaja na začetku prihodnjega leta. Spodaj si lahko že ogledate napovednik zanj.