"Najslabši tečaj angleščine vseh časov", že v napovedniku ugotavlja Ricky. Foto: YouTube
Gervais o novem projektu na Twitterju: "Skrajni čas, da posnamemo to neumnost." Foto: Twitter

Britanski komik, avtor malega morja serij - Pisarna, Extras, The Ricky Gervais Show, An Idiot Abroad, Life’s Too Short in Derek - je k projektu Learn English with Ricky Gervais povabil tudi Karla Pilkingtona, sicer svojega pribočnika iz The Ricky Gervais Showa in An Idiot Abroad). Glede na napovednik in Gervaisove dosedanje izlete v svet resničnostne televizije se zdi, da bo kljub obljubi, da "bi rad ljudem pomagal govoriti angleško", oddaja bolj zabavne kot dejansko informativne narave.

Slovenske podnapise boste dodali sami
V projekt bi Gervais rad vklučil tudi svoje oboževalce: "Premišljujem o tem, da bi dal na voljo "čisto" različico pilota, ki bi si jo ljudje lahko prenesli s spleta in jo nato objavili s svojimi podnapisi. Lahko jih narediš v klingonščini, če hočeš. Interaktivno."

Tako Gervais kot Pilkington se z novim projektom očitno odmikata od prejšnjih podvigov, čeprav ju bodo Britanci naslednje leto še lahko videli v seriji Derek (Channel 4 je odkupil celotno sezono serije o možaku z motnjo v učenju, ki dela v domu za ostarele; številni kritiki so jo sesuli kot "netaktno"), za franšizo An Idiot Abroad pa je že znano, da se bo s posebno dvodelno božično izdajo končala.

Komik je prejšnji mesec izjavil tudi, da ne namerava posneti nobene nove epizode Ricky Gervais Showa: "39 epizod je dosti več, kot sem jih kdaj prej posnel za kak projekt (Ja, vem, da je to pomilovanja vredno, ampak verjemite mi) in ne upam si tvegati. Mislim, da se je šov sčasoma izboljševal, tako kar se tiče kakovosti kot priljubljenosti, in rad bi končal na vrhuncu."

Vsaj prvi del bo zastonj
Na svojem blogu je zapisal še, da bo ogled prve epizode Learn English with Ricky Gervais verjetno brezplačna, nadaljnje dele pa bo financiral bodisi s pomočjo naročnin ali pa sponzorjev. "V nasprotju z avdiom podcastov delanje te serije kar precej stane, ampak tudi, če bomo prisiljeni zaračunavati, ne bo stalo več kot par funtov."