Film
(4)
Sigmund Freud
Sigmund Freud je utemeljil psihoanalitično šolo. Foto: EPA
Sigmund Freud
Sigmund Freud in njegov kavč. Foto: ComPRess
Nevarna metoda
Freuda je kot lik uporabil tudi kanadski režiser David Cronenberg v filmu o rojevanju psihoanalize Nevarna metoda. Foto: Liffe

Dodaj v

Netlix pripravlja TV-serijo o mladem Freudu na lovu za morilcem

Ob Freudu bosta medij Fleur Salomé in policist Kiss
8. julij 2018 ob 14:28
Dunaj - MMC RTV SLO

Nova avstrijska TV-serija v produkciji Netflixa bo v središče postavila mladega Sigmunda Freuda, ki na Dunaju pomaga loviti serijskega morilca.

To bo prvi izvirno avstrijski film, ki ga bo pod svoje okrilje vzel spletni velikan Netflix. Snemati bodo začeli jeseni 2018.

Detektiv Freud in policist Kiss
V nastajajoči seriji bo avstrijski nevrolog in oče psihoanalize na sledi morilcu. Ob njem bosta medij Fleur Salomé ter vojni veteran in policist z imenom Kiss. Igralcev še niso razkrili, je pa že znano, da bo režijo prevzel Marvin Kren, scenarij pa bosta napisala Stefan Brunner in Benjamin Hessler, oba z izkušnjami pisanja scenarijev za nadaljevanke.

Freuda je kot lik uporabil tudi kanadski režiser David Cronenberg v filmu o rojevanju psihoanalize Nevarna metoda.

Osem epizod bo mogoče videti po spletu
Novi triler v osmih epizodah s Freudom v glavni vlogi bo v Avstriji po dogovoru predvajal ORF, povsod drugje pa ga bo mogoče videti le na platformi ameriškega ponudnika videovsebin Netflix, poroča Variety.

V zadnjem času na Netflixu vzpostavljajo vedno več sodelovanj v Evropi. Nemška TV-serija Dark v žanru trilerja z nadnaravnimi elementi je denimo že na ogled na Netflixu, potrdili so tudi že produkcijo druge sezone. To sta prvi nadaljevanki v nemškem jeziku, ki ju je pod svoje okrilje vzel spletni velikan.

Sigismund Schlomo je postal Sigmund
Sigmund Freud se je rodil kot Sigismund Schlomo Freud leta 1856 v Priborju na Češkem v judovski družini kot prvi od devetih otrok. Pri 17 letih se je vpisal na študij medicine na dunajski univerzi. Že med študijem se je posvečal raziskovanju človekove duševnosti.

O Freudovem zgodnjem življenju ni veliko znanega, saj je sam najmanj dvakrat uničil vse svoje osebne papirje in zapiske v letih 1885 in 1907. Njegova poznejša dela so bila dolga leta skrbno varovana v Arhivu Sigmunda Freuda, tako da so do njih imeli dostop le njegov uradni biograf Ernest Jones in nekaj članov ožjega kroga psihoanalitikov.

N. Š.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 08.07.2018 ob 19:32
@Skippy

Seveda ločim, smešno se mi zdi, da bodo tako močan lik kot je Freud iznakazili z detektivsko vlogo, pa ne bi rekel, da bi naredil trivialno serijo neki student, zadaj stoji Netflix, boljse bi bilo da bi prikazali njegovo zivljenje v fikciji, na simbolen, bolj misticen nacin, serija bi lahko trajala 10 sezon.
Bivši uporabnik
# 08.07.2018 ob 16:32
Kar se pa tice Freuda, izgleda da nimajo pojma kdo je Freud bil, zdaj bi ga pa radi stlacili v oklep junaka detektiva, smesno in zalostno.

Se pa splaca pogledati Freudov muzej na Dunaju, kjer je ustvarjal in delal.
Bivši uporabnik
# 08.07.2018 ob 16:30
Se nabavil Netflix ampak ga nisem dolgo uporabljal, ker ni podprt slovenskimi podnapisi.
Skippy
# 08.07.2018 ob 18:20
@Veliki gospod
a ti sploh ločiš med fikcijo in dokumentarcom?
Kazalo