Daniel Craig četrtič ponavlja vlogo Jamesa Bonda, franšizi se letos pridružuje italijanska igralka Monica Bellucci. Foto: Reuters
Daniel Craig četrtič ponavlja vlogo Jamesa Bonda, franšizi se letos pridružuje italijanska igralka Monica Bellucci. Foto: Reuters

Prvič se bo zgodilo, da bodo film istočasno zavrteli v Veliki Britaniji in na Irskem, so ob razglasitvi datuma premiere poudarili na Sony Pictures. Daniel Craig se v vlogi najbolj elegantnega britanskega agenta vrača že četrtič, več vznemirjenja oboževalcev zato verjetno vzbuja vloga negativca, ki jo je režiser Sam Mendes tokrat zaupal dvakratnemu oskarjevcu Christophu Waltzu.

Poleg avstrijskega igralca, ki si je zvesto četico oboževalcev zagotovil najprej z vlogo v Tarantinovih Neslavnih barabah, kasneje pa še v Djangu brez okovov in Masakru Romana Polanskega, bodo v filmu nastopili še Andrew Scott, Naomie Harris, Ben Whishaw, Dave Bautista in Ralph Fiennes. Vlogi Bondovih deklet bosta zapeljevali Lea Seydoux in Monica Bellucci.
Tudi zadnje reševanje sveta je Bonda popeljalo na vse konce sveta, film so snemali v različnih krajih – od Londona, Ciudada de Mexico, Rima, Tangerja, Maroka do Söldna. Zadnji film o Bondu Skyfall iz leta 2012 je zaslužil kar 1,1 milijarde ameriških dolarjev.
Kdaj bo film Spectre, 24. po vrsti v franšizi filmov o Jamesu Bondu, prišel na slovenska platna, še ni znano.