Prizor iz Bournovega ultimata: Matt Damon kot Jason Bourne. Foto: Kolosej
Prizor iz Bournovega ultimata: Matt Damon kot Jason Bourne. Foto: Kolosej

Kot poroča Guardian, se vse bolj jasno riše filmska zasedba, ki naj bi snemanje začela kmalu, film pa naj bi na velika platna prišel konec julija prihodnje leto.

Damon, ki se je z omenjeno franšizo povzpel med najbolje plačane hollywoodske igralce, se je po tretjem filmu Bournov ultimat leta 2007 umaknil, zadnji film Bournova zapuščina pred tremi leti, v katerem je vlogo glavnega lika, drugega agenta Cie, zaigral Jeremy Renner, pa ni bil tako uspešen kot predhodna trojica.

Poleg njega bo nastopil tudi Cassel, 48-francoski igralec, ki se je po več letih znova odločil za izlet v hollywoodsko produkcijo. Nazadnje je nastopil leta 2010 v z oskarjem ovenčanem Črnem labodu režiserja Darrena Aronofskega (oskarja je prejela Natalie Portman za glavno žensko vlogo). V novem filmu, ki za zdaj še nima naslova, se bo Cassel prelevil v morilca, ki bo skušal izslediti Bourna.

Štirje filmi prinesli 1,2 milijarde dolarjev
V filmu bo znova zaigrala tudi Julia Stiles v vlogi Nicolette Nicky Parsons, zasedbi pa se bosta pridružila tudi švedska igralka Alicia Vikander in hollywoodski veteran Tommy Lee Jones. V najnovejšem delu sage bosta moči znova združila režiser in soscenarist Paul Greengrass, ki se je podpisal pod drugi in tretji film, in scenarist Christopher Rouse. Filmi o Bournu so ena izmed najuspešnejših franšiz, saj so do zdaj v blagajno prinesli že več kot 1,2 milijarde dolarjev.