Nova oddaja Televizija Slovenija Na kratko bo te in še več različnih pojmov razlagala v kratkem, 8-minutnem dokumentarnem žanru. Ekipa Izobraževalnega programa bo oddajo pripravljala vsak teden, ogledali pa si jo boste lahko vsak četrtek na 1. programu Televizije Slovenija ob 17.55, v posnetku na RTV 4D ter na podkastih.

Ekipa, ki ustvarja oddajo Na kratko. Foto: RTV Slovenija
Ekipa, ki ustvarja oddajo Na kratko. Foto: RTV Slovenija

Nabor pojmov ekipa črpa iz širokega družboslovno-humanističnega področja, vsako temo pa vedno podrobno interdisciplinarno predstavi tudi s pomočjo strokovnjakov z različnih področij iz vse Slovenije. Vendar brez bojazni – z izdatnimi in modernimi animiranimi grafikami, iskrivimi slikovnimi prijemi ter dinamično glasbeno opremo je poskrbljeno, da teme ne bodo ostale na akademski, nerazumljivi ravni. Oddaje so namenjene širokemu zainteresiranemu občinstvu: od otrok v zadnji triadi osnovne šole do najstarejše populacije.

Nova oddaja TV Slovenija Na kratko

Oddajo soustvarja ekipa štirih izkušenih scenaristk in avtoric (Nina Cijan, Ana Dular Radovan, Nuša Ekar, Helena Pirc), pa tudi mlada režiser (Aljaž Bastič) in grafični opremljevalec (Jan Marin) ter vrsta drugih vsebinskih in tehničnih sodelavcev, brez katerih nastanek oddaje ne bi bil mogoč.

Na kratko ima tudi svoj aktivni Facebookov profil, kjer bo ekipa objavljala napovednike, utrinke s snemanj in procesa nastanka, pa tudi dodatne članke in literaturo na temo posamezne oddaje.

Vabljeni k spremljanju – prvič že ta četrtek, 7. marca 2019, ob 17.55 na TV SLO 1!

Spodaj pa še nekaj utrinkov s snemanja oddaje.