Elton John je prejšnji mesec nekatere razburil z izjavo, da bi Jezus gotovo podprl gejevske poroke med duhovniki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Elton John je prejšnji mesec nekatere razburil z izjavo, da bi Jezus gotovo podprl gejevske poroke med duhovniki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Film, ki ga bo režiral Michael Gracey, se bo osredotočil na najbolj razvratne trenutke v mladih letih zdaj že žurersko "upokojene" popikone. Eltona Johna bo upodobil britanski igralec Tom Hardy, ki se ga verjetno spominjamo vsaj kot mišičastega Bana iz Vzpona viteza teme.

Scenarij za film bo napisal Lee Hall, ki je bil za scenarij za film Billy Elliot nominiran za oskarja, sam glasbenik pa pri nastajanju filma z naslovom Rocketman, ki ga bodo začeli snemati konec letošnjega leta, sodeluje kot izvršni producent. "Film bo v ospredje postavil Johnovo življenje od rojstva do zdravljenja odvisnosti, pozabili pa ne bomo niti na vse težave, v katerih se je znašel," je dejal Hall.

Elton John se je leta 1947 rodil kot Reginald Kenneth Dwight, svoj prvi album (Empty Sky) pa izdal leta 1969; do danes pa jih je sledilo še več kot 30. Singel Candle in the Wind 1997 je po svetu kupilo več kot 33 milijonov ljudi in velja za najbolje prodajani singel v zgodovini Billboardovih glasbenih lestvic. V svoji več kot štiri desetletja trajajoči karieri je za svoje delo prejel več nagrad, med njimi šest grammyjev, štiri nagrade brit, oskarja, zlati globus in tonyja. Leta 2011 smo ga v živo poslušali tudi v ljubljanskih Stožicah.