Izginil je del filma, v katerem se Katie Holmes strastno ljubi s soigralcem. Foto: EPA
Izginil je del filma, v katerem se Katie Holmes strastno ljubi s soigralcem. Foto: EPA
Tom Cruise in Katie Holmes
Nekateri obtožujejo zaročenca Toma Cruisa, da stoji za skrivnostnim izginotjem. Foto: EPA

Na premiernem predvajanju novega filma Jasona Reitmana, Thank You For Not Smoking, je režiser naletel na neljubo presenečenje: iz filma je brez njegove vednosti izginilo 12 sekund. In to ravno tistih dvanajst sekund, ko se strastno ljubita glavna junaka Katie Holmes in Aaron Eckhart.

Skrivnost pogrešane Katie
Režiser je po premieri - dvorana je bila nabito polna - za časopis LA Times povedal: "Od šoka smo kar obsedeli. Obrnil sem se k drugim članom ekipe in ni bilo videti, da bi bila situacija njim kaj bolj jasna. Le publiki je bilo bolj ali manj vseeno." Takoj, ko je bilo filma konec, se je režiser povzpel na oder in se zbranemu občinstvu (v avditoriju sta sedela tudi Eckhart in Holmesova) opravičil, češ da "je s filmskim trakom očitno nekaj narobe". Njegova razlaga je v občinstvu izzvala negodovanje in celo nekaj žvižgov.

Bo na koncu kriva scientologija?
Novica o "manjkajoči Katie Holmes" je hitro porodila celo vrsto ugibanj, ki so nekako pripeljala do trditev, da za vsem skupaj stoji igralkin zaročenec Tom Cruise. Ta naj bi bil tako zaščitniški, da ga prizori razgaljene Katie na velikem platnu preveč motijo. Revija US Weekly je tako celo citirala neznani vir, ki naj bi bil z vso situacijo pobliže seznanjen. Bralci so tako lahko izvedeli, da razvpiti scientolog ne dovoli, da bi se mati njegovega še nerojenega otroka pojavljala v "spotakljivih" prizorih.

Cruisov predstavnik za tisk je taka in podobna namigovanja odločno zavrnil, kasneje pa se je pojavila tudi malce manj dramatična razlaga za celoten zaplet. Prizor naj bi bil po nesreči izrezan, ko so v losangeleškem studiu skupaj "zlepili" dva koluta filma. Kakor koli že, Reitman obljublja, da gledalci filma od 17. marca, ko bo film prišel v ameriške kinematografe, ne bodo več prikrajšani za prizor Holmesove v navalu strasti.