Naomi Watts (na fotografiji na preprogi letošnjega Cannesa) se je na vlogo več mesecev pripravljala v Londonu, o Diani pa se je pogovarjala tudi z njenima sinovoma, princema Harryjem in Williamom. Foto: EPA
Naomi Watts (na fotografiji na preprogi letošnjega Cannesa) se je na vlogo več mesecev pripravljala v Londonu, o Diani pa se je pogovarjala tudi z njenima sinovoma, princema Harryjem in Williamom. Foto: EPA
Diana
Prav pred medijsko pozornostjo, ki je je bila deležna Diana, se je odmaknil Hasnat Khan, velika ljubezen princesinega življenja. Foto: EPA
Oliver Hirschbiegel
Dianino iskanje osebne sreče snema režiser filmov Propad in Eksperiment Oliver Hirschbiegel. Foto: EPA

Čeprav naj bi bil prihod avstralske igralke v hrvaško letovišče skrbno varovana skrivnost, jo mediji razkrivajo že nekaj časa. Kot kaže, naj bi se snemanje filma o zadnjih dneh valižanske princese Diane z naslovom Caught In Flight (Ujeta na begu) začelo v ponedeljek. Od 7.00 do 23.00 naj bi bilo tudi zaprto mestno parkirišče pri hotelu Imperial, saj naj bi po poročanju Liburnia net prostor potrebovale produkcijske ekipe iz Zagreba (MP - filmska produkcija d. o. o.) in Londona (Eccose films).

Po poročanju Dalmacije naj bi se britanska ekipa izogibala kakršnim koli stikom z mediji, saj želijo, da snemanje filma o zadnjih dveh letih življenja medijsko oblegane Diane poteka ravno nasprotno - mirno in stran od medijske pozornosti.

Film, ki ga bo snemal Oliver Hirschbiegel, ime za kritiško izvrstno sprejetima filmoma Eksperiment in Propad, se bo dotikal predvsem Dianine ljubezenske zveze s kirurgom Hasnatom Khanom. O Lady Di, njenih aferah in tragičnem koncu v avtomobilski nesreči, ki ni le šokirala sveta, ampak spodbudila številne teorije zarote - od tiste, da stoji zadaj britanska obveščevalna služba, do tiste, kako je vse skupaj delo kraljeve družine -, je napisanih na tisoče člankov in knjig, vendar film se bo od teh odmaknil.

Princesino iskanje osebne sreče
Napovedujejo ga kot intrigantski portret valižanske princese Diane in njenih zadnjih dveh let življenja ter njenega iskanja osebne sreče v času, ko je postala velika mednarodna aktivistka in humanitarka. V središču naj bi bil njen odnos do Pakistanca Khana, s katerim se je zapletla konec jeseni leta 1995. Spoznala sta se v bolnišnici, kjer se je posvečala dobrodelni dejavnosti, in šlo naj bi za zares veliko ljubezen. Zvezo je dve leti kasneje prekinil Khan, saj ni maral vse te medijske pozornosti, kar je Diano pahnilo v ljubezensko avanturo z Dodijem Fayedom, s katerim se je tudi 30. avgusta leta 1997 peljala na zadnji vožnji skozi tunel v Parizu.

43-letna oskarjevska nominiranka Wattsova se že mesece pripravlja na vlogo Diane, s tem namenom tudi ves ta čas biva v Londonu. Wattsova ima po Hirschbiegelovih besedah vse, kar je potrebno, da pričara na platnu toplino, človečnost in empatijo take svetovne ikone, kot je bila princesa Diana". Igralka se je srečala tudi z obema Dianinima sinovoma, ki sta ji pripovedovala o svoji materi.