Colin Farrell že nekaj časa ni imel kritiško zares hvaljene vloge. Lahko Pravi detektiv zanj naredi to, kar je za kariero Matthewa McCounagheya? Foto: EPA
Colin Farrell že nekaj časa ni imel kritiško zares hvaljene vloge. Lahko Pravi detektiv zanj naredi to, kar je za kariero Matthewa McCounagheya? Foto: EPA
Serija True Detective je že po premieri prvega dela obnorela množice, a je bil nato nad sklepnim, osmim delom marsikdo razočaran, češ da se je serija sedem delov stopnjevala k nečemu orjaškemu, nato pa v zadnji uri površno in na hitro skušala odgovoriti na (pre)mnoga odprta vprašanja. Foto: HBO
Rosario Dawson
HBO seveda obljublja "še boljšo zgodbo kot v prvi sezoni", pa tudi močno žensko vlogo. Foto: EPA

Colin Farrell je v intervjuju za irski časopis The Sunday World potrdil govorico, ki se je - poleg mnogih drugih - pojavila že pred časom. Igral bo enega od štirih detektivov, ki bodo v drugi sezoni, ki pa ne bo nadaljevanje prve, prevzela štafeto od Woodyja Harrelsona in Matthewa McCounagheyja.

Z Juga se selimo v Kalifornijo
"V drugi sezoni bom. Tako se veselim ... Vem, da bo osem epizod in da jih bomo snemali štiri ali pet mesecev. Za zdaj vem zelo malo, ampak snemali bomo v okolici Los Angelesa, kar je super. To pomeni, da bom lahko živel doma in celo videval otroka."

Farrell se seveda zaveda, da na prestopu k televiziji že dolgo ni več ničesar sramotnega: "Znova in znova se je izkazalo, kako zelo je HBO dvignil standarde, kar se tiče produkcije in scenarijev vseh njihovih serij. Vse skupaj je zdaj na neki čisto novi ravni. Vsak teden izveš nekaj novega o likih; gradiš življenje, ki ga mora tako igralec kot tudi gledalec nekaj časa premlevati."

Farrell je prvi potrjeni od, kakor se govori, štirih glavnih igralcev; zelo verjetno sta po pisanju tujih medijev v igri še Vince Vaughn in Taylor Kitsch. Po teh ugibanjih bo Kitsch drugi od treh detektivov iz različnih mest, ki "preiskujejo umor korumpiranega poslovneža, ki ga mrtvega najdejo na predvečer pomembne prometne kupčije". Po tem scenariju je Vaughn sumljiv mogotec, poti kateremu na prvi pogled vodijo vse niti preiskave. K scenariju se tudi v drugi sezoni vrača Nic Pizzolatto.

Ne več samo moški šov
Večja skrivnost ostaja, kdo bo tretji detektiv in kdo protagoniska serije, "šerifinja Montereya s pisano preteklostjo, ki jo je zapeljala k igram na srečo in v odvisnost od alkohola." Doslej je veljalo, da skoraj gotovo Elisabeth Moss, ki pa je v nekaj nedavnih intervjujih zavrnila zaključke, da je vloga že v njenem žepu. Filmski blog The Wrap je še prejšnji teden poročal, da je v igri sedem igralk - Jessica Biel, Brit Marling, Oona Chaplin, Kelly Reilly, Malin Ackerman, Jaime Alexander in Rosario Dawson - in da med njimi trenutno vodi Rosario Dawson (ki ima pravzaprav izkušnje s Farrellom: skupaj sta nastopila v sicer precej kilavi zgodovinski epopeji Aleksander).

"V igralski zasedbi bodo dobro znana imena, a iskanje zvezdnikov ni bilo naša ambicija," je že pred meseci povedal generalni direktor HBO-ja Michael Lombardo. "Odlično pisanje privabi odlične igralce ... Morda so ljudje sprva začeli gledati Pravega detektiva zaradi Matthewa in Woodyja, a so ostali, ker jih je zgodba tako pritegnila."

Prvo sezono je v celoti režiral Cary Joji Fukunaga, ki je za to nedavno dobil emmyja, za drugo pa bodo najverjetneje izkoristili sile več režiserjev; potrjenih imen še ni, govori pa se o "izganjalcu hudiča" Williamu Friedkinu ter o "hitrem in drznem" Justinu Linu.