Glavno vlogo je Park Čan Vuk namenil Lim Su Jung. Foto: EPA
Glavno vlogo je Park Čan Vuk namenil Lim Su Jung. Foto: EPA
Tudi daleč od doma ima Rain veliko oboževalk. Foto: EPA

Novinarjem je na projekciji filma I'm a Cyborg, But That's OK tako z lahkim srcem potrdil, da za svojo debitantsko vlogo na velikem platnu ni uporabljal nikakršnih dvojnikov, ampak je vse prizore odigral sam. Za to je bilo potrebno trdo delo: tri mesece se je učil jodlanja, tri mesece pa je dan za dnem treniral tudi namizni tenis, saj je njegov lik profesionalec v tem športu.

Film, ki ni podrl rekorda
Raina je skozi filmski debut vodil Park Čan Vuk, ki je s komedijo gledalcem na Berlinalu ponudil dobrodošel oddih od zahtevnih dram, ki letos prevladujejo na filmskem festivalu v nemški prestolnici. Film je v Parkovi domovini že dobro znan, a je bil njegov zaslužek za režiserja manjše razočaranje, saj je priznani ustvarjalec pričakoval, da bo njegov najnovejši izdelek tudi njegova največja uspešnica. A razočaranje je znal utolažiti kar sam, pomiritev pa je našel v dejstvu, da je presejšen dosežek, če si tvoj film ogleda milijon gledalcev. "Če dobro pomislite, je to nekaj čudovitega," je morebitne skeptike opomnil Park.

Sprejel je čudaško vlogo in šokiral
A bolj kot "neuspeh" je številne presenetilo dejstvo, da je vlogo v filmu sprejel tudi Rain. Njegovi oboževalci ga poznajo po dodelani podobi, ki spominja na Justina Timberlaka, v svoji prvi filmski vlogi pa je Rain čudaški mladenič, ki skuša iz zavetišča pred smrtjo rešiti nekega pacienta. Sam je bil nad nekoliko nenavadno vlogo navdušen, saj mu je ponudila preobrazbo v povsem drugačnega človeka. To naj bi igralci tudi počeli, je prepričan Rain, ki namerava igralsko kariero vsekakor nadaljevati, če bo le dobil še kakšno priložnost.

Glavni cilj: osvojiti Ameriko
Tudi če se to ne zgodi, kar pa je malo verjetno, saj že samo njegovo pojavljanje v filmu v kino pripelje številne najstnice, ki jih je osvojil s prepevanjem, pa Parku še vedno ostane glasbena kariera. Po Aziji je že prodal več milijonov svojih plošč, njegov največji cilj pa ostaja prodor na ameriški trg.