Film prinaša zgodbo o atentatu na indijsko premierko. Nekaj mesecev po tem, ko je indijska premierka z vojsko zatrla upor radikalnih sikhov v provinci Pandžab in je pri tem umrlo na stotine sikhov, sta jo ubila sikha, ki sta delala kot njena varnostnika. Foto: Kaum De Heere Facebook
Film prinaša zgodbo o atentatu na indijsko premierko. Nekaj mesecev po tem, ko je indijska premierka z vojsko zatrla upor radikalnih sikhov v provinci Pandžab in je pri tem umrlo na stotine sikhov, sta jo ubila sikha, ki sta delala kot njena varnostnika. Foto: Kaum De Heere Facebook
Film je končan že nekaj časa, a je centralni odbor za overitev filmov letošnjega februarja prepovedal njegovo predvajanje in filmska ekipa je morala nekaj delov filma spremeniti. Prva premiera je bila napovedana za 28. februarja. Foto: Kaum De Heere Facebook
V politični mladinski organizaciji Punjab Youth Congress menijo, da film poveličuje atentat na premierko, izrazili pa so tudi strah, da se bo zaradi filma sprožil val terorizma v provinci Pandžab. Foto: Kaum De Heere Facebook

Film z naslovom Kaum De Heere naj bi v indijske kinematografe prišel 22. avgusta, indijska obveščevalna agencija pa opozarja, da bi lahko sprožil val nasilja.
Pol leta popravkov zaradi cenzure
Film je končan že nekaj časa, a je centralni odbor za overitev filmov letošnjega februarja prepovedal njegovo predvajanje in filmska ekipa je morala nekaj delov filma spremeniti. Tako ga je v javnosti s premiero prehitel sicer nekaj mesecev pozneje dokončan film Punjab 1984, ki prav tako prikazuje atentat na Indiro Gandhi, a kot napovedujejo, film Kaum De Heere v raziskovanju dogodkov seže globlje in zapolnjuje manjkajoča mesta v razumevanju takratnega položaja.
Kljub popravkom pa filmu še vedno nasprotuje politična mladinska organizacija Punjab Youth Congress. Menijo, da film poveličuje atentat na premierko, izrazili pa so tudi strah, da se bo zaradi filma sprožil val terorizma v provinci Pandžab. S prošnjo, naj prepove predvajanje filma, so se obrnili na indijskega premierja Narendra Modija in napovedali proteste ob predvajanju filma.
Po zatrtem uporu sta jo ubila varnostnika
Indira Gandhi se je rodila leta 1917 kot edini otrok takratnega indijskega premierja Džavaharlala Nehruja. Študirala je v Indiji in Oxfordu. Od leta 1938 je bila članica parlamenta. Leta 1971 je zmagala na volitvah in z vojaškim posegom v Bengaliji pripomogla k ustanovitvi države Bangladeš.
Skupaj s privrženci je leta 1977 ustanovila novo stranko, s katero je leta 1980 dosegla volilni uspeh in znova postala ministrska predsednica. Umrla je 31. oktobra leta 1984. Ubila sta jo sikha, ki sta delala kot njena varnostnika.
Nekaj mesecev predtem je premierka z vojsko zatrla upor radikalnih sikhov v provinci Pandžab, ki so zahtevali avtonomijo. Pri tem je umrlo na stotine sikhov. Enega izmed atentatorjev Beanta Singha je policija takoj ustrelila, medtem ko so Satvanta Singha pozneje usmrtili z obešenjem.
Režiser: Film le nepristransko dokumentira zgodovino
Kot je za britanski The Guardian povedal režiser Ravinder Ravi, film ni pristranski, ampak zgolj povzema dogodke iz sojenja Sikhu, ki je atentat načrtoval. "S filmom želimo zgolj poustvariti dogodke, ki so se zgodili pred 30 leti. Vse, kar bo prikazano v filmu, je v preteklosti že bilo dokumentirano," je dodal Ravi, ki zavrača mnenje, da želijo s filmom ogroziti družbeni red.