Prelomnica je za 29-letnega Šuška njegov prvi film. Foto: Kolosej
Prelomnica je za 29-letnega Šuška njegov prvi film. Foto: Kolosej

Prelomnica je zgodba o študentu medicine Marku, ki se mu življenje postavi na glavo, ko se v domači kraj vrne njegov starejši brat Denis. Marko nepričakovano prejme klic odtujenega očeta, ki ga sooči z Denisovimi grehi. "Čeprav bi bratu rad pomagal, se znajde pred dilemo ogrožanja ljubljenih oseb, toda preden se dobro zave, ga kriminalno podzemlje že zgrabi s svojimi lovkami in prisili v brezkompromisen boj na življenje in smrt," so o filmu zapisali v Koloseju.

Šušak, ki je scenarij za film napisal okoli leta 2001, je svoj prvenec začel pripravljati še eno leto pred tem, posnel pa ga je brez proračuna. "Film je bil posnet z dobro voljo in prostovoljnim sodelovanjem vseh igralcev, statistov, ekipe, sponzorjev," je Šušak zapisal o projektu. V filmu nastopajo Samo Ravnikar (Marko), Jure Fortuna (Denis) in Miha Zrimšek (oče Zoran) ter Robert Kostadinoski, Meta Černe in Mojca Lavrič.

Svež veter v slovenski produkciji?
"Po dolgih letih slovenske filmske kinematografije, mukotrpnih dramskih tematik sem se odločil, da je zdaj čas, da v slovensko kinematografijo vstopi nek nov žanr, kriminalna drama z današnjo tematiko v Sloveniji in elementi ameriške filmske produkcije, ki drži ves potek zgodbe v napetosti vse do konca filma," svoj credo opisuje Šušak."Prelomnica je začinjena s prizori specialcev, pregonom z avtomobili, nočnim klubom, striptizom, denarjem, seveda pa ni vse 'standardno dramatično', so tudi sproščujoči komični trenutki."

Na platnih nov slovenski film
Na platnih nov slovenski film