V prevarantskih poslih DiCapriovega lika se znajde tudi dekle, ki jo igra Katarina Čas. Foto: You Tube
V prevarantskih poslih DiCapriovega lika se znajde tudi dekle, ki jo igra Katarina Čas. Foto: You Tube
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio je volk Wall Streeta. Foto: You Tube

"Služili smo več denarja, kot smo ga znali zapraviti," slišimo DiCapriov lik (igra borznega posrednika Jordana Belforta) reči v napovedniku. V naslednjem trenutku vidimo s precejšnjo vsoto denarja prelepljeno slovensko igralko, ki Jonahu Hillu zabrusi, da ne delajo zanj, on pa ji hladnokrvno odgovori: "Z mojim denarjem imaš prelepljene jo*ke, torej delaš zame." Kaj več o Katarinini vlogi še vedno ostaja skrivnost, ki jo igralka od samega začetka skrbno varuje. Razkrila je le, da gre za manjšo vlogo, igra pa dekle po imenu Chantalle.
V ZDA bodo lahko film, v katerem je kultni Martin Scorsese že petič glavno vlogo zaupal DiCapriu, premierno videli 15. novembra, kdaj se bo odvila slovenska premiera, še ni znano, ga pa nekaj evropskih držav napoveduje šele decembra.
Vzpon in padec borznega posrednika
V napovedniku vidimo še Matthewa McConaugheyja, v filmu pa igrajo tudi Jean Dujardin, Jon Bernthal, Jon Favreau in drugi. Kot je znano, kriminalna drama o naglem vzponu in nečastnem kolapsu investicijskega bankirja temelji na spominih Jordana Belforta, ki je zaradi prevarantskih poslov in manipuliranja na borznem trgu pristal v ječi. Gre torej za resnično zgodbo o človeku, ki je po nepremišljenem zapravljanju nelegalno nakopičenega denarja in predajanju glamuroznemu življenju, pristal v alkoholizmu in nazadnje še v 22-mesečnem zapornem epilogu.
Katarina Čas, ki je vlogo v ameriški produkciji dobila na avdiciji, se je tujemu filmskemu občinstvu leta 2011 predstavila že v irski produkciji Policist režiserja Johna Michaela McDonagha.