Harvey Weinstein v klepetu z Jennifer Lawrence na nedavni podelitvi nagrad SAG. Foto: Reuters
Harvey Weinstein v klepetu z Jennifer Lawrence na nedavni podelitvi nagrad SAG. Foto: Reuters
Tarantino je že najavil, da bo tudi njegov naslednji film vestern. Naslov - The Hateful Eight - ne zveni preveč miroljubno. Foto: Kolosej

Soustanovitelj studia Miramax in izvršni producent večine filmov Quentina Tarantina - tudi Ubila bom Billa, Neslavnih barab in Djanga brez okovov - je stal za nekaj najbolj krvavimi, nasilnimi filmi, s katerimi je v zadnjih desetletjih postregel Hollywood. A trenutno ima v rokavu čisto drugačen adut: neizprosno kritiko kulture orožja v ZDA. "Ne morem govoriti o tem, kaj vse si želim za svoje otroke, in se potem vesti kot hinavec."

"Ne morem več gledati stran"
"Skozi leta sem bil precej uspešen pri simpatiziranju s kulturo orožja, pa tudi zelo uspešno sem vse skupaj ignoriral in se pretvarjal, da to ni moj boj," je Weinstein povedal Piersu Morganu v intervjuju za CNN. "Ampak zdaj je pred mojimi vrati. Ne glede na to, kako rad bi vse skupaj ignoriral in živel po svojih ustaljenih tirnicah, ne morem več gledati stran."

Še nekaj dni predtem je Weinstein precej radikalno izjavil, da si "bodo NRA-jevci, ko bo enkrat opravil z njimi, želeli, da se nikoli ne bi rodili". "V tej državi po mojem mnenju ne potrebujemo orožja, sovražim ga in mislim, da je NRA čista katastrofa," je povedal v klepetu s kontroverznim radijskim voditeljem Howardom Sternom.

Naslednji film, ki ga bo produciral Weinstein, bo The Senator's Wife; za zdaj je bilo objavljeno le, da bo v njem nastopila Meryl Streep, nista pa še izbrana scenarist in režiser. O vsebini ni za zdaj znanega še ničesar, je pa Weinstein povedal, da so si zamislili nekaj v maniri klasike Mr. Smith Goes to Washington iz leta 1939, v kateri se mlad senator (James Stewart) spopade s politično korupcijo.

"Zavedam se moči, ki jo film lahko ima," je Weinstein še povedal za CNN. "Film lahko podneti vso državo."