Kinoteka še vedno čaka novega vodjo. Foto: RTVSLO
Kinoteka še vedno čaka novega vodjo. Foto: RTVSLO
Kdaj bo v kinoteki spet zabrnel projektor?

Ti so v sporočilu za javnost zapisali, da Ravterjeva programska izhodišča kažejo nepoznavanje in nerazumevanje posameznih področij delovanja Slovenske kinoteke ter neutemeljene ocene stanja. Zaradi slednjih naj bi bil predloženi projekt kandidata pavšalen in brez konkretnih rešitev.

V sporočilu so delavci kinoteke še zapisali, da je sicer minister za kulturo Simoniti svet Slovenske kinoteke prosil za predhodno mnenje k izbranemu kandidatu. Zadnji avgustovski dan je svet oblikoval svoje mnenje, ki je bilo ravno tako negativno.

Minister je izbiral med šestimi kandidati
V izjavi za javnost so uslužbenci kinoteke še zapisali, da kandidat ni primeren za direktorja Slovenske kinoteke, saj tudi ne izpolnjuje pogojev za to delovno mesto, zahtevanih z razpisom. Iz njegove prijave naj namreč ne bi bilo razvidno, da pozna področje dela kinoteke ali ima v zvezi s tem področjem delovne izkušnje.

Minister za kulturo Vasko Simoniti se je za Ravterja odločil med desetimi kandidati, ki so se prijavili na javni razpis za direktorja kinoteke, med katerimi je razpisne pogoje izpolnjevalo šest kandidatov.