Pevka, igralka, odslej pa tudi režiserka. Madonni res nikoli ne zmanjka ustvarjalne energije. Foto: EPA
Pevka, igralka, odslej pa tudi režiserka. Madonni res nikoli ne zmanjka ustvarjalne energije. Foto: EPA

Madonnin film ni uvrščen v tekmovalni program, zavrteli so ga v sekciji Panorama. Madonno smo pogosteje videli kot igralko, recimo v filmu Evita, a ni bila vedno uspešna. Med njene slabše igralske stvaritve spada tudi vloga v filmu Swept Away, ki ga je režiral njen soprog, sicer precej uspešen britanski filmar Guy Ritchie. Na berlinskem filmskem festivalu nestrpno pričakujejo, kako se bo popikona, ki bo letos praznovala 50. rojstni dan, izkazala v vlogi režiserke.

50 let življenja, 25 let ustvarjanja
Madonna je na glasbeno prizorišče prodrla leta 1983 s pesmijo Holiday. Sledile so uspešnice Like A Virgin, Material Girl, Papa Don't Preach in druge. V določenem obdobju svoje kariere se je prelevila v vampblondinko, ki se požvižga na ustaljene norme. Izzivala je tako s svojimi nastopi na odru kot tudi v videospotih. V zadnjih letih pa žanje vse več priznanja kot glasbenica. Njen album Ray Of Light, tako kot poznejši Music, je požel veliko hvale in ocene, da ponuja precej več kot plitek pop.

Madonna z Ritchiejem in družino živi na posestvu blizu Londona. Poleg Rolling Stonesov, Neila Younga in Patti Smith je Madonna sicer le ena izmed glasbenih zvezd, ki so zasijale na letošnjem Berlinalu.