Čeprav ni režiral nobenega filma, Benigni v zadnjih letih ni miroval. Foto: Reuters
Čeprav ni režiral nobenega filma, Benigni v zadnjih letih ni miroval. Foto: Reuters

"Pišem scenarij za novi film, ki bo zabaven. Danes zelo potrebujemo neobrzdano veselje," je 62-letni igralec iz Toskane povedal na filmskem festivalu v Rimu.

Benigni je v zadnjem desetletju veliko delal v gledališču in na televiziji, zdaj pa je začutil potrebo, da vendarle posname še en film. Trenutno razmišlja o tem, da bi lahko za glavno vlogo ponovno angažiral kar svojo ženo Nicoletto Braschi.

"Nicoletta je blagoslov v mojem življenju. Po njeni zaslugi je moja kariera doživela preobrat. Vse sva zgradila skupaj. Ideja, da bi sama producirala svoje filme, je bila njena. Cenim jo tudi kot izjemno igralko," je še povedal Benigni, ki je z danes 56-letno igralko poročen od leta 1991.

Benigni je še danes najbolj znan po tem, da je za film Življenje je lepo dobil oskarja za glavno moško vlogo, film pa je prejel tudi tujejezičnega oskarja. Sicer je pred časom s svojim intenzivnim pogledom in tipičnimi italijanskimi gestami pritegnil milijone gledalcev k svojemu gledališkemu spektaklu Tutto Dante, predstavi, ki je nekakšna mešanica stand-up komedije in petja.