Ryan Gosling in Damien Chazelle na podelitvi nagrade po izboru kritikov - najbolj jim je bila všeč Dežela La La. Foto: Reuters
Ryan Gosling in Damien Chazelle na podelitvi nagrade po izboru kritikov - najbolj jim je bila všeč Dežela La La. Foto: Reuters

Biografski film First Man, ki nastaja pod okriljem studia Universal, v orbiti filmske industrije kroži že nekaj časa, a je zdaj, z izbiro protagonista, velik korak bližje izvedbi.

Film bo ekranizacija knjige First Man: A Life of Neil A. Armstrong izpod peresa Jamesa Hansena, po kateri je nato scenarij napisal Josh Singer. Singer je letos dobil oskarja za svojo scenaristično priredbo zgodbe V žarišču.

Ameriško zmagoslavje nad Rusijo
Neil Armstrong v drugi svetovni vojni blestel kot vojaški pilot, nato pa v petdesetih in šestdesetih kot letalec testnih vozil. Film bo seveda zgodba o Nasini misiji zmage v "vesoljski tekmi" in pristanku na Luni. Chazella bo zanimal predvsem davek, ki ga je eden od najnevarnejših podvigov v zgodovini terjal od Armstronga, njegove ekipe in cele Amerike.

Producenta projekta bosta Marty Bowen in Wyck Godfrey, ki imata zasluge za franšizi Somrak in Labirint.

Na premočrtni poti do oskarja?
Preden lahko začnemo zares razmišljati o Prvem možu, bo treba videti še muzikal Dežela La La, ki se je letos zavihtel med favorite sezone nagrad in mu trenutno industrija pripisuje dobre možnosti za številne oskarjevske nominacije. Trenutno je film, ki se nostalgično ozira v zlate čase Hollywooda, nominiran za sedem zlatih globusov, tudi za režijo in najboljšega igralca. Gosling je nominiran še za nagrado SAG, najvišje priznanje igralskega ceha. Trenutno je zvezdnik končal snemanje Iztrebljevalca 2049, v katerem nastopita s Harrisonom Fordom, film First Man pa gre v produkcijo v naslednjem letu.