Pri Netflixu so v resnici že leta 2013 napovedali, da bomo Bluthove tudi po četrti sezoni še videli: težava je menda z usklajevanjem urnikov številne igralske ekipe, ki šteje kar nekaj precej zaposlenih igralcev. Foto: Netflix
Pri Netflixu so v resnici že leta 2013 napovedali, da bomo Bluthove tudi po četrti sezoni še videli: težava je menda z usklajevanjem urnikov številne igralske ekipe, ki šteje kar nekaj precej zaposlenih igralcev. Foto: Netflix
Odbita rodbina je, kot so povedali v vsaki špici, 'zgodba o bogati družini, ki je izgubila vse, in sinu, ki ni imel druge izbire, kot da jih obdrži skupaj'. Vsaka epizoda se je končala s kratkim napovednikom tega, kaj nas čaka v naslednjem delu - a tega nato nikoli ni bilo.

Čeprav pri Netflixu vesti še niso potrdili, je bil izvršni producent Brian Grazer v nedavnem intervjuju precej nedvoumen: "Silno rad imam Odbito rodbino, ampak nikoli ni bila neka orjaška stvar. So ji pa ljudje zvesti," je povedal v podcastu, posnetem na festivalu SXSW. "Posneli bomo še 17 epizod, tako da bodite pozorni na Odbito rodbino."

Sedem let po tem, ko je serija, ki je šele postumno dobila kultni status, zaradi nizke gledanosti zdrsnila s TV-zaslonov, jo je leta 2013 od mrtvih obudil Netflix, ki nam je maja 2013 postregel s četrto sezono v 15 delih.

Spomnimo se: serijo z Jasonom Batemanom v glavni vlogi je mreža Fox sponzorirala med letoma 2003 in 2006, ko so jo kljub kritiški hvali ukinili, ker je pač premalo ljudi dojelo njen odbiti humor. Predstavnik mreže Fox, ki ima še vedno v rokah avtorske pravice in s tem usodo cele serije, je bil s potrdilom prav tako nejasen: "Čeprav so vsi vpleteni že izrazili zanimanje za nove dele, v tem trenutku ne moremo objaviti ničesar oprijemljivega."

Kakšni so obeti po kilavi četrti sezoni?
Vsaka epizoda četrte sezone zapolni vrzel v življenjepisu enega družinskega člana in nam pokaže, kaj je počel v letih, odkar smo jih nazadnje videli. Roko na srce: serija je pod Netflixovim okriljem izgubila del svoje izvirnosti in svežine, zato se nekateri kritiki obetov še dodatnih nadaljevanj niti ne veselijo pretirano. Doslej zadnja sezona je po njihovem mnenju sama po sebi dokaz, da Bluthovih nikoli ne bi smeli vračati na male zaslone.

Avtor serije Mitch Hurtwiz je aprila lani s ponudnikom medmrežnih vsebin Netflixom podpisal večdelno pogodbo, ki obeta, da bo zanje produciral in razvijal tudi nove projekte. O Arrested Development je sicer še lani povedal: "Četrta sezona je bila od nekdaj mišljena kot prvi del tridelne strukture, v kateri gre vse k vragu."