Skyfall je nastajal dolgi dve leti, zato se Mendes - vsaj po njegovih izjavah sodeč - še noče takoj vreči v snemanje naslednjega filma. Foto:
Skyfall je nastajal dolgi dve leti, zato se Mendes - vsaj po njegovih izjavah sodeč - še noče takoj vreči v snemanje naslednjega filma. Foto:
Daniel Craig o Kristen Stewart kot Bondovem dekletu: "Ne." Foto: EPA

Oskarjevec naj bi se menda že ukvarjal z rdečo nitjo morebitnega nadaljevanja sage o tajnem agentu 007, poroča britanski Telegraph. Informacija je v javnost pricurljala prek filmskega festivala Doha Tribeca; med drugim je ta namreč gostil Neala Purvisa in Roberta Wada, ki sta kot scenarista sodelovala že pri petih bondijadah (zdaj pa se od njih poslavljata). "Zadovoljna sva, da sva bila del petih filmov, in mislim, da sva franšizo pomagala spraviti na dobro točko," je izjavil Wade. "Vem, da John Logan (glavni scenarist, op. n.) in Sam Mendes že imata zaplet za nov film, kar zelo sprosti pritisk; nastajanje takega projekta je namreč izjemno dolgotrajno."

"Hotela sva se ustaviti že s Kvantumom sočutja, ampak lepo se je posloviti na vrhuncu," je komentiral Purvis, ki z Wadom piše že 28 let.

V predprodukciji že 24. in 25. Bond
Daniel Craig, ki ima trenutno "pod pasom" tri filme o Bondu, je pogodbeno obvezan na snemanje še dveh; po nekaterih poročilih naj bi šlo za eno samo zgodbo, razdeljeno na dva filma. Mendes je sicer že v nekaj intervjujih izjavil, da trenutno potrebuje odmor", da pa "razmišlja" o tem, da bi sprejel ponudbo režije še teh dveh filmov.

Skyfall je v Veliki Britaniji najbolj gledan film leta postal v pičlih dvanajstih dneh, v svetovnem merilu pa je že najdonosnejša bondijada vseh časov (doslej je bila to Casino Royale iz leta 2006).

V vsaki šali je zrno resnice ...
Samo kot zanimivost: Daniel Craig, ki trenutno po svetu promovira Skyfall, veščine diplomacije v intervjujih očitno še ni osvojil. Ko so ga v neki avstralski pogovorni oddaji nedavno vprašali, kaj si misli o tem, da bi Kristen Stewart igrala Bondovo dekle (sama je namreč to željo javno izrazila), je bojda z zgroženim glasom odvrnil: "Ne. Igra v Somraku." (Potem je sicer pojasnil, da samo "skuša biti zloben", češ da sta zadnji del Somraka in Skyfall trenutno tekmeca v kinodvoranah.) Ob neki drugi priložnosti je izjavil tudi, da bi bila Rihanna boljše Bondovo dekle kot Beyonce, ker da je bolj "umazana".