Film bodo nekje do konca septembra snemali v Kanadi, v kinematografe pa prihaja prihodnje leto. Foto: David Ayer na Twitterju
Film bodo nekje do konca septembra snemali v Kanadi, v kinematografe pa prihaja prihodnje leto. Foto: David Ayer na Twitterju
Will Smith kot Deadshot. Foto: David Ayer na Twitterju
Prva podoba Jokerja je izzvala mešane odzive: nekaterim se zdi, da se Leto s svojimi narisanimi tetovažami in blaznim pogledom "preveč trudi", drugi so nad njim navdušeni. Foto: David Ayer na Twitterju

Studio Warner promocijo za svoj odgovor na Marvelove Maščevalce taktično razkriva po delcih; premiera filma je namreč napovedana šele za avgust 2016. Suicide Squad je ekipa stripovskih zlikovcev, ki morajo v zameno za oprano ime in čast sodelovati v tveganih tajnih operacijah, iz katerih najverjetneje ne bodo prišli živi. V igralski zasedbi se zvezdnikov kar tare - na fotografiji pa so: Adam Beach kot Slipknot, Avstralec Jai Courtney kot disfunkcionalni Kapitan Boomerang (praviloma nasprotnik Flasha), supermanekenka Cara Delevingne kot Enchantress, Karen Fukuhara kot Katana, Joel Kinnaman kot vojaški izvedenec Rick Flagg, vodja organizacije Suicide Squad oz. Task Force X, Margot Robbie kot zlikovka Harley Quinn (še ena iz vrst klasičnih nasprotnikov Batmana), Will Smith kot smrtonosni plačanec Deadshot, Adewale Akinnuoye-Agbaje kot Killer Croc (z - uganili ste - robatimi obraznimi potezami plazilca) in Jay Hernandez kot El Diablo.

Na skupni fotografiji, ki jo je Ayer objavil na Twitterju, so vsi postrojeni pred zidom, na katerem se boči napis Welcome to Belle Reve - tako se namreč imenuje fiktivni zapor, v katerem prestajajo svoje kazni. Nekaj minut pozneje je svojo lastno portretno fotografijo dobil samo Will Smith alias Deadshot, morilec z zamaskiranim obrazom.

Na tej skupinski fotografiji Jokerja kot njihovega nasprotnika sicer ni, je pa Ayer fotografijo tetoviranega, na pogled čisto blaznega Leta v Jokerjevi koži objavil aprila, na 75. obletnico tega kultnega stripovskega lika. Za poznavalce stripa je pravzaprav presenečenje, da je studio Jokerjev lik sploh vključil, saj priljubljeni psihopat niti nima velike vloge v stripih o Suicide Squadu. Za Leta bo to ena prvih filmskih vlog po tem, ko je lani za svojo upodobitev transženske v Klubu zdravja Dallas dobil oskarja.

Za zdaj ostaja še skrivnost, kako bodo v filmu videti Ike Barinholtz, Scott Eastwood, Raymond Olubowale, Alex Meraz, Jim Parrack, raper Common in Viola Davis, ki je dobila vlogo Amande Waller. (Lik sicer nima supermoči, a zato izbira misije in usklajuje urnike za "samomorilsko enoto".)

"Resen" režiser na čelu
Tako za scenarij kot za režijo filma bo poskrbel David Ayer, za katerega bo to precejšnja sprememba tona: pred kratkim nas je navdušil Bes, njegova naturalistična drama o ameriški tankovski enoti v zadnjih mesecih druge svetovne vojne. Kar pa morda niti ni nelogično, če vemo, da se izvirni strip Suicide Squad zgleduje po klasičnih eksploatacijskih vojnih filmih.

In ker se avtorji resnično trudijo ustvariti prepleteno vesolje svojih likov, je zelo verjetno, da se bosta v filmu vsaj bežno pojavila tudi Vitez teme osebno, Batman, in Supermanova nemezis Lex Luthor (torej Ben Affleck in Jesse Eisenberg).