Scarlett Johannsson je imela dober
Scarlett Johannsson je imela dober "nos" za filme, ki so se izkazali za finančne uspešnice. Foto: Reuters
Chris Evans
Forbesov seznam je še enkrat pokazal, da se resnični zaslužki v Hollywoodu ustvarjajo predvsem s stripovskimi priredbami. Foto: IMDb

Filmi, v katerih je Scarlett nastopila, so v kinematografske blagajne prinesli 1,2 milijarde dolarjev. Videli smo jo lahko v resnici samo v dveh - v stripovskem spektaklu Stotnik Amerika: Državljanska vojna in v satiri Ave, Cezar! - glas pa je posojala še v dveh. V Knjigi o džungli je bila zapeljiva kača, v animaciji Zapoj! pa rockerska ježevka. (Roko na srce, vsaj dva od teh filmov po zaslužku nista ravno podirala rekordov; levji delež zaslug za astronomsko vsoto gre Stotniku Ameriki in Knjigi o džungli.)

Na drugo mesto Forbesove lestvice sta se z dobičkom 1,15 milijarde dolarjev od prodaje filmskih vstopnic uvrstila Scarlettina kolega iz Maščevalcev, Chris Evans in Robert Downey Jr.

Žanrska monotonija
Na seznamu prevladujejo filmi s stripovskimi superjunaki in fantazijsko-pustolovski filmi. Na četrto mesto sta se uvrstila Margot Robbie in Will Smith, Harley Quinn in Deadshot iz Odreda odpisanih, sledijo pa zvezde filma Batman proti Supermanu: Zora pravice Amy Adams, Ben Affleck in Henry Cavill.

Revija Forbes ocene poda na podlagi svetovne prodaje vstopnic za filme, v katerih igrajo vodilni zvezdniki. Prvič se je na seznamu pojavilo ime Britanke Felicity Jones, ki jo je svet šele letos zares spoznal po zaslugi spin-offa Vojne zvezd, Rogue One. V istem letu smo jo lahko videli še v Infernu, ekranizaciji romana Dana Browna, v tujini pa še v eni literarni adaptaciji, A Monster Calls.

Pri Forbesu so na začetku meseca sestavili še eno podobno lestvico: izračunali so, kateri igralec je "najboljša naložba" - njegovi filmi studiu prinesejo največ denarja v razmerju s honorarjem, ki mu ga je treba izplačati. Najbolj se v Hollywoodu po tej računici splača najeti Chrisa Evansa, Scarlett pa je bila na tem seznamu na tretjem mestu.