Weaverjeva je bila leta 1997 v filmu Osmi potnik: Ponovno vstajenje že klon, križanec med človekom in tistim zloglasnim ksenomorfom; poročnica, zadolžena za iztrebljanje pošasti iz vesolja, je namreč na koncu tretjega dela (leta 1992) umrla. Tisti film je režiral Jean-Pierre Jeunet, se je pa v svet Osmega potnika vrnil tudi njegov prvi režiser, Ridley Scott, seveda s Prometejem (2012). To neuradno predzgodbo naj bi nadaljeval tudi v naslednjem filmu, kjer bomo Noomi Rapace in Michaela Fassbenderja videli potovati med
Weaverjeva je bila leta 1997 v filmu Osmi potnik: Ponovno vstajenje že klon, križanec med človekom in tistim zloglasnim ksenomorfom; poročnica, zadolžena za iztrebljanje pošasti iz vesolja, je namreč na koncu tretjega dela (leta 1992) umrla. Tisti film je režiral Jean-Pierre Jeunet, se je pa v svet Osmega potnika vrnil tudi njegov prvi režiser, Ridley Scott, seveda s Prometejem (2012). To neuradno predzgodbo naj bi nadaljeval tudi v naslednjem filmu, kjer bomo Noomi Rapace in Michaela Fassbenderja videli potovati med "Inženirje", vesoljce, ki skušajo uničiti človeško raso. Foto:
Sigourney Weaver
Igralka je Ripleyjevo med letoma 1979 in 1997 upodobila v štirih filmih. Po zadnjem izmed njih je bil, kot pravi danes, "čas za kakšne drugačne projekte". "Nisem hotela na silo delati nadaljevanj in zdelo se mi je, da gremo v to smer." Foto: Reuters

Za oskarja nominirana igralka, ki je v znanstvenofantastični franšizi Osmi potnik igrala Ellen Ripley, je bila tako zelo načelno proti temu, da bi se "njena" franšiza pobratila s Predatorjem, da je Davida Fincherja izrecno prosila, naj njen lik v Osmem potniku 3 ubije. "Slišala sem, da bo studio Fox snemal Alien proti Predatorju, kar me je res potrlo, saj sem bila iskreno ponosna na filme," je Sigourney povedala za Radio Times in dodala, da "je celoten koncept povzročil več težav, kot jih je bil vreden".

Zakaj sploh?
"Ničesar nimam proti temu, da film zgradiš na podlagi videoigre, ampak v tem primeru - kot je že James Cameron javno izjavil - zakaj bi se tega sploh lotil? Kot da bi Osmi potnik srečal Wolfmana."

No, film Alien proti Predatorju režiserja Paula W. S. Andersona je - kljub negativnim odzivom tako kritikov kot tudi oboževalcev - vseeno zaslužil dovolj, da je leta 2007 dobil celo nadaljevanje, Alien proti Predatorju: Rekviem. Nato je bil govor še o enem Osmem potniku, a je režiser Ridley Scott raje ubral drug pristop in se s Prometejem lotil predzgodbe celotne franšize.

Neill Blomkamp trenutno razvija nov film za franšizo Osmi potnik in potrjeno je že, da se Sigourney Weaver vrača v vlogi poročnice Ripley. "Zelo se veseli" sodelovanja z režiserjem, "ki je kot otrok tolikokrat gledal videokasete teh filmov, da jih je uničil".


Obstaja tudi druga plat zgodbe

Seveda pa ob igralkinih zajedljivih komentarjih ni mogel ostati tiho scenarist, ki je zgodbo Aliena proti Predatorju razvil. V zapisu za spletni portal Bloody Disguisting popiše drugačno različico dogodkov: o različici Alen proti predatorju so se začeli pogovarjati šele, pravi, ko se je produkcija Osmega potnika 3 že začela. "Ko Weaverjeva razlaga, da so Ripleyevo ubili zato, ker je slišala, da se dogovarjamo o novi franšizi, čeprav smo novi projekt začeli razvijati debelo leto po snemanju Osmega potnika 3, seveda moram zaviti z očmi."

"Osebna pinjata"
Čeprav tudi Briggs sam priznava, da "ni ravno nor na Aliena proti Predatorju in njegovo nadaljevanje, si vseeno želi, "da bi nehala po filmu udrihati kot po svoji osebni pinjati" in "uničevati celotno franšizo".

Obenem - povsem upravičeno - izpostavi še, da sta oba skritizirana filma zaslužila več kot tretji Osmi potnik, in svojo dolgo argumentacijo konča s povedjo: "Vem, da se da narediti še fantastičen film za serijo Alien proti Predatorju, le da ga pač še nihče ni posnel."