Vloga NIke je za 17-letno Ylenio Mahnič prva filmska vloga. Foto: Filip Đurić
Vloga NIke je za 17-letno Ylenio Mahnič prva filmska vloga. Foto: Filip Đurić
false
Film so posneli v 28 dneh. Foto: Filip Đurić
false
Benjamin Krnetič igra Nikino simpatijo. Foto: Filip Đurić

Film, za katerega sta scenarij napisala Maksimovič in Matjaž Pikalo, predstavlja zgodbo neustavljive najstnice, strastno navdušene nad hitrostjo, ki želi tekmovati v go-kartingu, ki je eden redkih športov, v katerem moški in ženske tekmujejo skupaj. Njena ovdovela mama se z izbiro Nikine dejavnosti ne strinja, a hkrati se zaveda, da je Nika dovolj stara, da sprejema svoje odločitve in tudi njihove posledice.

Pisana paleta znanih igralcev
V glavni vlogi se predstavlja 17-letna Primorka Ylenia Mahnič, za katero je to prvi nastop pred kamero, v filmu pa nastopajo še Marjuta Slamič v vlogi mame, Benjamin Krnetić (simpatija), Sebastian Cavazza (oče), Nenad Tokalić, Borus Veselko, Gojmir Lešnjak - Gojc, Gašper Tič ...

Kot poudarjajo ustvarjalci filma, je močan pečat v filmu dala tudi glasba, ki je delo Petra Dekleve in Mihe Guština- Guštija, v filmu pa je slišati tudi glasbo Dubioze Kolektiva, Lačnega Franza, Koala Voice, Dandelion Children, Prismojenih profesorjev bluesa in Rudija Bučarja.

Film prihaja na redni spored 20. oktobra
Nika je po filmu Hvala za Sunderland drugi celovečerni film Maksimovića, nastal je v koprodukciji Nora production group in RTV Slovenija, financiral pa ga je tudi Slovenski filmski center. Film so posneli na slovenski obali v 28 dneh. Slovenska premiera filma bo na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, na redni spored kinematografov pa prihaja 20. oktobra. Na spored Televizije Slovenije prihaja film ob koncu leta, predvidoma v prazničnem času.

Spodaj si lahko ogledate napovednik.