Raješa Khano imenujejo za prvega pravega zvezdnika v zgodovini bollywoodskega filma. Foto:
Raješa Khano imenujejo za prvega pravega zvezdnika v zgodovini bollywoodskega filma. Foto:

Igralec, ki je nastopil v več kot 160 filmih, je umrl v Mumbaju, potem ko je v ponedeljek zapustil bolnišnico. Pred domom igralca, ki je umrl v starosti 69 let in je imel zadnja leta hude težave z zdravjem, so se zbrali številni oboževalci, podobno kot so ga povsod, ko se je pojavil v javnosti, obkrožali v njegovih zlatih letih. "Odšel je v zelo prijeten nebeški prostor. Veseli smo, da je odšel tja," je po poročanju BBC-ja povedal igralčev zet Akšaj Kumar.
Slovo čarobnega igralca
Khana je zaslovel v glavnih vlogah velikih bollywoodskih romantičnih uspešnic šestdesetih in sedemdesetih let, med najbolj znane naslove sodijo Kati Patang, Aaradhana, Anand in Amar Prem. Ne le oboževalci, tudi igralski kolegi izrekajo sožalje po spletu. "Raješ Khana nas je poučil o romantiki. Pokazal nam je tisto iskrico v očeh, ki nam daje prijeten občutek," pravi igralec Anupam Kher. Režiser Karan Johar je tvitnil: "Čarobnost ... manjerizem ... manija Raješa Khana je vpisana v vse arhive indijskega filma. Za vedno. Počivaj v miru, gospod!!!"
"Ko izgubimo svoje ljubljene, v nas samih nekaj umre. Naša generacija je imela rada Raješa Khano in s skrivnostnim zvezdnikom je umrl tudi delček nas," pa piše filmar Maheš Bhat.
Kaka, kot so mu pravili oboževalci, je v svoji dolgoletni karieri prejel številne nagrade.