Sklepamo, da studio ne bo stavil na Idrisa za promocijo novih Maščevalcev. Foto: EPA
Sklepamo, da studio ne bo stavil na Idrisa za promocijo novih Maščevalcev. Foto: EPA
"Med posameznimi kadri, ko so na novo postavljali kamere, sem samo bingljal tam, z umetnimi lasmi, ki so mi jih prilepili na glavo, in s tisto kl***evo čelado. In si pri tem mislil: 'Pred 24 urami sem bil Mandela.'"

V nedavnem intervjuju za britanski The Telegraph je igralec brez pretiranih zadržkov razlagal, kako težko je preklopil med igranjem Nelsona Mandele in igranjem nordijskega božanstva, ki večino časa binglja pred zelenim platnom za posebne učinke. "Tik pred tem sem osem mesecev preživel v Južni Afriki. Ko sem se vrnil v Anglijo, sem moral še isti dan na snemaje "popravkov" za drugi del Thora. Mislil sem si: 'Pa to je mučenje, stari. Res nočem početi tega.' Moj agent mi je dal hitro vedeti, da sem po pogodbi obvezan sodelovati."

Še posebej v enem prizoru se je počutil neznansko trapasto: "Snemali smo prizor, v katerem padam iz vesoljske ladje, zato so me morali v jermenih dvigniti pred zeleno platno. Med posameznimi kadri, ko so na novo postavljali kamere, sem samo bingljal tam, z umetnimi lasmi, ki so mi jih prilepili na glavo, in s tisto kl***evo čelado. In si pri tem mislil: 'Pred 24 urami sem bil Mandela.'"

Bil sem Mandela
"Ko sem prihajal na snemanje, so me statisti klicali Madiba," se spominja snemanja v Južnoafriški republiki. "Dobesedno hodil sem v njegovih čevljih. V šestih mesecih smo se vsi člani ekipe popolnoma zaljubili v film, ki smo ga snemali. Bil sem on. Bil sem Mandela, bolj ali manj."

"In potem se znajdem v trapastem jermenju, z lasuljo in mečem in kontaktnimi lečami. Skoraj mi je počilo srce."

Elbi je v enem ob nedavnih intervjujev tudi "ušlo", da se bosta v novem delu Maščevalcev, Age of Ultron, med drugim pojavila tudi Thor (Chris Hemsworth) in Loki (Tom Hiddleston), zaradi česar je dobil "grajajočo elektronsko pošto"; to je vsaj napovedal režiser Joss Whedon.