V samo dveh minutah in pol napovednika vidimo ostrostrelski napad, pregone z avtomobilom, helikopterske akrobacije in eksplozije. Foto:
V samo dveh minutah in pol napovednika vidimo ostrostrelski napad, pregone z avtomobilom, helikopterske akrobacije in eksplozije. Foto:
Novo Bondovo dekle, Lea Seydoux, ne bo samo sedela in lepo gledala: po videnem sodeč je dobila nekaj močnih akcijskih prizorov v švicarskih Alpah.

Daniel Craig se v silno oglaševanem spektaklu vrača v vlogi tajnega agenta 007; Spectre oktobra prihaja po kritiško in finančno zelo uspešnem filmu Skyfall, ki je z globalnim zaslužkom 1,1 milijarde dolarjev do danes najdonosnejša bondiada vseh časov, režiral pa jo je, tako kot prihajajoči film, oskarjevec Sam Mendes. Mendes sicer napoveduje, da se bo po tem filmu od franšize poslovil, češ da preveč pogreša delo v gledališču (je pa res, da je nekaj podobnega trdil tudi po prvem filmu). Poleg Craiga tokrat v stranskih vlogah Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Monica Bellucci in seveda povratniki iz prejšnjega filma.

V napovedniku, ki se, tako kot sam film, začne na paradi ob dnevu mrtvih v Mehiki, Bonda med drugim "predstavijo" novemu astonu martinu, nato pa sledi serija adrenalinskih posnetkov z gorečim letalom in Madeline Swan (Lea Seydoux), ki mora premagati svoje nezaupanje, preden združi moči z Bondom. (Mehika je producentom menda plačala 20 milijonov dolarjev, da bi del filma posneli pri njih in deželo prikazali v pozitivni luči, očitno je bil denar dobro porabljen.)

Waltz je seveda srh vzbujajoč kot hladnokrvni zlikovec Franz Oberhauser, "avtor tvoje bolečine", kot se predstavi Bondu ob njunem prvem srečanju iz oči v oči. Uradni sinopsis filma razkrije samo, da "kriptično sporočilo iz preteklosti Bonda pošlje na sled zlovešče zločinske organizacije". Spotoma v Rimu spozna Lucio Sciarra (Monica Belluci), "čudovito vdovo zloglasnega zločinca".

M (Ralph Fiennes) se mora medtem pogajati s političnimi eminencami, da bi MI6 ohranil nad vodo, saj center za nacionalno varnost dvomi o njihovi učinkovitosti. Bond mora tako "odstraniti vse plasti prevar, da bi odkril grozljivo resnico o Spectru".