Življenje Andrewa Garfielda bo še prihodnjih pet let prežeto s Spider-Manom. Foto: Reuters
Življenje Andrewa Garfielda bo še prihodnjih pet let prežeto s Spider-Manom. Foto: Reuters

Štiri zgodbe na velikem platnu so doslej v blagajne kinematografov prinesle kar 3,25 milijarde dolarjev, od tega trilogija Sama Raimija 2,5 milijarde dolarjev, lanski film Marca Webba pa 757 milijonov dolarjev, poroča Le Figaro. V Sonyju načrtujejo, da bo prihodnje leto prišel nov film iz serije zgodb, pomembnost uspeha Spider-Mana pa je razvidna tudi v natančni določenosti datumov za 3. in 4. film iz te produkcijske hiše: 10. junij 2016 in 4. maj 2018.

"Spider-Man je naša najpomembnejša franšiza, ki je tudi najperspektivnejša in ki jo najbolj cenimo. Zelo vznemirjeni smo, da lahko potrdimo datume prihodnjih filmov v prihodnjih petih letih," so sporočili iz Sonyja.

V pogumnega junaka se bo, tako poročajo ameriški mediji, tudi v naslednjih treh filmih, prvi prihaja na platna maja prihodnje leto, prelevil 27-letni Andrew Garfield, ki je igral že v lanskem filmu Neverjetni Spider-Man.

Zgodba o Spider-Manu temelji na istoimenskem stripu, ki ga je založnik Marvel Comics prvič izdal leta 1962. Zgodbe o mirnem najstniku Petru Benjaminu Parkerju, ki se prelevi v superjunaka, so že desetletja priljubljeno čtivo, tako med mladimi kot starejšimi. Spider-Man je ena izmed najbolj prepoznavnih tržnih znamk na svetu, med drugim pa o njem pojejo tudi na Broadwayu. Muzikal Spider-Man: Turn Off The Dark je s 70 milijoni dolarji najdražji muzikal v zgodovini Broadwaya, glasbo zanj pa sta napisala Bono in the Edge iz irske skupine U2.