Film
(7)
Ustanovitelj in šef Fox Newsa Roger Ailes je umrl maja lani, leto pred tem pa je moral zapustiti to televizijo, ker ga je več žensk javno obtožilo spolnega nadlegovanja, pri čemer je Ailes vse obtožbe zanikal. Foto: EPA
Roger Ailes
Medijski mogotec Roger Ailes je Fox News ustanovil leta 1996 po naročilu avstralskega medijskega mogotca Ruperta Murdocha in jo vodil 20 let. Foto: EPA

Dodaj v

Spolni škandali s televizije Fox News kmalu preliti v film

Nedavno dogajanje na ameriški konservativni televiziji
10. oktober 2018 ob 09:30
Los Angeles - MMC RTV SLO, STA

John Lithgow, Malcolm McDowell, Nicole Kidman, Kate McKinnon, Margot Robbie in Charlize Theron so igralska imena, ki jih bo mogoče videti v nastajajočem filmu o televiziji Fox News.

Zgodba o spolnem škandalu na ameriški televiziji Fox News, ki je odnesel njenega ustanovitelja in vodilnega Rogerja Ailesa, je našla svoje mesto pri produkcijski hiši Annapurna Pictures, pod streho katere nastaja film, ki za zdaj še nima naslova.

Zgodba dveh medijskih mogotcev
John Lithgow
bo nastopil v vlogi pokojnega medijskega mogotca, ustanovitelja in direktorja Fox News Rogerja Ailesa, Malcolm McDowell pa v vlogi avstralskega medijskega mogotca Ruperta Murdocha, ki je Ailesu pred desetletjema naročil, naj ustanovi to konservativno televizijo.

Kot še poroča portal Variety, je scenarij za film napisal Charles Randolph, ki je za biografsko dramo Velika poteza (The Big Short) prejel oskarja za najboljši prirejeni scenarij, režijo pa je prevzel Jay Roach, ki med drugim podpisuje film Trumbo.

Pred smrtjo nečasten odhod s televizije
Dogajanje v filmu se bo vrtelo okoli padca medijskega mogotca Ailesa, ki je konservativno televizijo Fox News leta 1996 ustanovil po naročilu Murdocha in jo vodil 20 let. Aliles je umrl maja lani, leto pred tem pa je moral zapustiti Fox News, ker ga je več žensk javno obtožilo spolnega nadlegovanja. Ameriški medijski mogotec je vse obtožbe zanikal.

V vlogi nekdanje voditeljice Fox News Gretchen Carlson, ki je julija 2016 proti Ailesu vložila tožbo, bo nastopila Nicole Kidman. Carlsonova je v tožbi je trdila, da ji niso podaljšali pogodbe, ker ni hotela imeti spolnih odnosov z Ailesom. Nato so se oglasile še druge ženske, med njimi Megyn Kelly, ki jo bo upodobila Charlize Theron. Margot Robbie pa je pripadla vloga izmišljene Foxove producentke.

P. G.
Prijavi napako
Komentarji
Olorin
# 10.10.2018 ob 10:39
"Kaj pa Donald in Stormy?"

Tisto nima s tem nadlegovanjem nobene zveze, ker je bilo vse, dogovorjeno, placano in sporazumno.
naš človek
# 10.10.2018 ob 10:26
Kaj pa Donald in Stormy?
xskip
# 10.10.2018 ob 10:14
Showtime bo posnel serijo v 8. delih z isto temo.
"The Loudest Voice in the Room."
Russell Crowe - Roger Ailes
Naomi Watts - Gretchen Carlson

https://tvline.com/2018/10/05/naomi-watts-gretchen-carlson-fox-news-roger-ailes-showtime-the-loudest-voice-in-the-room/
ukrajin
# 10.10.2018 ob 09:54
LOL
planet1
# 10.10.2018 ob 12:50
Fox=najlepsi primer fake newsa. Poleg vseh ostalih ameriskih medijskih his.

Seveda desnjakarji niso sposobni toliko samorefleksije, da bi to opazili.
sharkyslo
# 10.10.2018 ob 10:35
Hollywood, ki je fanatično naklonjen demokratom, bo na vse načine želel škodovati Trumpu. Fox news je namreč televizija, ki mu je naklonjena. Žalostno, da bodo kot sredstvo (iz obupa), uporabili tudi film. Resnica bo najbrž zelo prikrojena, sem prepričan.
vrtojb56
# 10.10.2018 ob 09:39
Metoo histerija tudi v filmu. Očitno so odločeni, da nadaljujejo ta fake.
Kazalo