Takole nasmejane so članice Družine (Susan Atkins, Patricia Krenwinkel in Leslie Van Houten) prišle na sodišče, kjer so jim sodili zaradi sodelovanja pri umoru sedmih ljudi. Foto:
Takole nasmejane so članice Družine (Susan Atkins, Patricia Krenwinkel in Leslie Van Houten) prišle na sodišče, kjer so jim sodili zaradi sodelovanja pri umoru sedmih ljudi. Foto:
Manson je poklicni kriminalec, ki je leta 1969 vodil tolpo mladih nasilnežev, sposobnih hudih grozodejstev. Avgusta istega leta so vdrli na posestvo filmskega režiserja Romana Polanskega v Kaliforniji in ubili njegovo nosečo ženo, igralko Sharon Tate, in štiri druge ljudi. Naslednji večer so ubili tudi trgovca in njegovo ženo. S temi pokoli so želeli zanetiti rasno vojno. Foto: Reuters

Film, ki ga bo režirala Susanna Lo, bo v ospredje postavil skupino deklet, ki se je zaljubila v zloglasnega, a karizmatičnega vodjo morilskega kulta Manson Family.

Charles Manson, ki šteje 80 let in bo preostanek svojega življenja preživel za zapahi, se bo vsak čas poročil z eno izmed svojih oboževalk, 26-letno Star Burton (za skok v zakonski jarem sta že dobila poročno dovoljenje).

Leta 1971 je sodišče za Mansona sicer odločilo, da je kriv sedmih umorov, ki jih je zagrešila njegova Družina; med umorjenimi je bila tudi Sharon Tate, visoko noseča žena režiserja Romana Polanskega. Manson lahko za pogojni izpust zaprosi šele leta 2027, ko bo njegova bodoča žena najverjetneje že vdova.

Številna dekleta, ki so se v šestdesetih pridružila kultu, so bila še zelo mlade ženske: na primer Leslie Van Houten, Lynette Fromme in Linda Kasabian, ki jih bo v ospredje postavil film Manson Girls. Igrale jih bodo Tania Raymonde, Monica Keena in Stella Maeve, Manson pa bo Bill Moseley, igralec, ki sicer nastopa predvsem v grozljivkah.

Mansonov pribočnik Bobby Beausoleil bo Eric Balfour, Alice Rainer (CNN-ova novinarka, ki skuša ob obletnici umorov rekonstruirati usode Mansonovih deklet) pa bo Laura Harring. V filmu bomo osem deklet spoznali v času, ko so bile še čisto navadne najstnice (praviloma iz urejenih, premožnih družin), nato pa spremljali njihovo postopno indoktrinacijo v Družino in nazadnje prelomno leto 1969, ko je Mansonovo napovedovanje skorajšnjega začetka apokaliptične vojne med rasami (rekel ji je Helter Skelter) privedlo do krvavega pokola.

Brez Mansonovega sodelovanja
Susanna Lo je kar tri leta preučevala zgodovino Družine, nikoli pa ni skušala navezati stika z Mansonom samim. Snemanje filma je napovedala že pred tremi leti na festivalu Sundance, a se je zaradi finančnih preprek kmalu vse skupaj ustavilo. "Na koncu so mediji o nas veliko pisali, nihče pa nam ni mogel vnaprej zagotoviti odkupa filma," pravi režiserka, ki pa zdaj že ima zagotovilo za odkup od podjetja TriCoast.

Film, ki bo stal dva milijona dolarjev, bodo snemali v Los Angelesu in Georgii. Majhno cameovlogico v njem bo imel celo Ron Jeremy, ki bo igral režiserja mehkopornografskega filma The Ramroder, v katerem so nastopili trije člani Družine.