Spielberg je tovarna uspešnic, ki z redko katerim filmom zgreši komercialni uspeh Foto: Reuters
Spielberg je tovarna uspešnic, ki z redko katerim filmom zgreši komercialni uspeh Foto: Reuters
Nase je opozoril s svojim drugim filmom Žrelo (1975), ki je kriv za uveljavitev izraza blockbuster, uspeh je nadaljeval s prvim delom Indiane Jonesa Lov za izgubljenim zakladom (1981), predvsem mlajše igralce pa je leto pozneje navdušil s prikupnim vesoljčkom.

Za dokumentarec so bili pred kamero pripravljeni stopiti številni slavni akterji filmske industrije, kot so George Lucas, Martin Scorsese in Tom Hanks.

Susan Lacy je film sestavila iz tridesetih ur posnetega materiala, ki zajema pogovore s Spielbergom in njegovimi kolegi ter drugimi sopotniki v njegovem življenju. Režiserka se je namreč pogovarjala z več kot 80 najrazličnejšimi ljudmi, med njimi tudi z igralci, ki so igrali v Spielbergovih filmih: Tomom Hanksom, Harrisonom Fordom, Danielom Day-Lewisom, Leonardom DiCapriom in številnimi drugimi.


Dokumentarec bo prikazal celotno režiserjevo življenje, od njegovega otroštva, prvega orjaškega uspeha z Žrelom pa vse do ustvarjanja resnejših filmov.

Med drugim bo razkril tudi posnetke in dogajanje v zakulisju iz več Spielbergovih pomembnih filmov, kot so Žrelo, ET, Jurski park, Schindlerjev seznam in Reševanje vojaka Ryana.

Dobrodošla promocija za Spielbergov lastni film
Dokumentarni film o režiserju, ki trenutno snema film The Papers s Hanksom in Meryl Streep v glavnih vlogah, bo premiero doživel 7. oktobra. Malo pozneje, najverjetneje decembra, v kina prihaja Spielbergova ekranizacija resnične zgodbe o "pentagonskih dokumentih".