Elba v vlogi Deschaina prihaja na velika platna januarja prihodnje leto. Foto: EPA
Elba v vlogi Deschaina prihaja na velika platna januarja prihodnje leto. Foto: EPA

Elba je tako postal prvi član igralske ekipe, zdaj pa je pozornost usmerjena v Matthewa McConaugheyja, ki ga snubijo za vlogo moža v črnem. Pod prvi film na podlagi omenjenih romanov se bo podpisal Nikolaj Arcel, v kinematografe pa naj bi prišel 13. januarja prihodnje leto. Scenarij je v rokah Akive Goldsmana in Jeffa Pinknerja, ki sta tudi del producentske ekipe.

Da bo osmerica romanov, v katerih se prepletajo različni žanri, doživela tudi filmsko različico, se govori že nekaj let. Sprva je bila kot režiser omenjan Ron Howard, za vlogo glavnega junaka pa sta se pojavljali imeni Vigga Mortensena in Javierja Bardema.

Elba je eden najbolj priznanih britanskih igralcev, med njegovimi številnimi vlogami je ena najbolj prepoznavnih upodobitev južnoafriškega predsednika Nelsona Mandele v biografskem filmu Mandela: Dolga pot do svobode.

Lani je bil Britanec v ospredju govoric, da naj bi kot prvi temnopolti igralec upodobil kultnega agenta Jamesa Bonda. Elba je zanikal vsakršno resnico v govoricah, vendar kljub temu velja "nikoli ne reci nikoli".

Trenutno je v kinematografih po svetu njegov film Beasts of No Nation, vojna drama o otroških vojakih, v katerem Elba igra poveljnika, ki novači otroke za boj.