Trilogija filmov o Terminatorju je Schwarzeneggerju spremenila življenje. Foto: EPA
Trilogija filmov o Terminatorju je Schwarzeneggerju spremenila življenje. Foto: EPA
Terminator: Salvation
Sam Worthington je nastopil v četrtem filmu, ki je prišel na velika platna leta 2009. Foto: NN

To bo sicer peti film o Terminatorju. Schwarzenegger, po rodu Avstrijec, sicer pa nekdanji guverner Kalifornije, je Terminatorja upodobil v prvih treh filmih. V četrtem, ki je prišel na velika platna leta 2009, pa je vlogo robota odigral Sam Worthington, medtem ko je Christian Bale upodobil Johna Connorja. Schwarzeneggerja so vanj vključili prek računalniške upodobitve. Scenarij za novi film bosta napisala Laeta Kalogridis (Zlovešči otok) in Patrick Lussier (Divja vožnja), poroča britanski BBC.

Med mogočimi kandidati, ki bi lahko nasledili Schwarzeneggerja oziroma Worthingtona, so tudi Channing Tatum, Chris Hemsworth, Michael Fassbender in Ryan Gosling, pišejo nekateri ameriški mediji.

Schwarzenegger se je na napoved studia Paramount Pictures pričakovano odzval z navdušenjem in dejal, da bi ga zelo veselilo, če bi lahko tudi v petem delu upodobil ubijalskega robota. Pred dvema tednoma je Schwarzenneger oboževalcem potrdil, da bo sodeloval pri snemanju novega filma, in dodal, da naj bi se snemanje začelo januarja leta 2014.

Dozdajšnji filmi o Terminatorju:

Terminator (1984)
Terminator 2: Sodni dan (1991)
Terminator 3: Vstaja strojev (2003)
Terminator: Odrešitev

Terminator do zdaj v blagajno prinesel 1,4 milijarde dolarjev
Zgodbe o Terminatorju so bile izjemno uspešne tudi po zaslužku: vsi štirje filmi skupaj so v blagajne po svetu prinesli zajetnih 1,4 milijarde dolarjev, pri čemer pa so bili kritiki do zadnjega dela zelo kritični.

Ključno zaslugo za nadaljevanje izjemno uspešne filmske franšize imata filmska producenta, brat in sestra Megan in David Ellison, ki imata sicer vsak svojo produkcijsko hišo. Megan je pred dvema letoma za 20 milijonov dolarjev odkupila pravice za serijo o Terminatorju, potem ko je prejšnji lastnik Halycon bankrotiral. Glede lastništva pravic je sicer že prej potekala prava drama, skladno z ameriško zakonodajo pa zdaj velja, da imata Ellisonova pravice do leta 2018, ko jih bo potem samodejno dobil nazaj James Cameron, ki si je zgodbo izmislil ter tudi napisal in režiral prva dva filma.