Prihaja film o Grumpy Cat (Tečni muci.) Gotovo bo grozen, bi najbrž izjavila ona. Foto: grumpycats.com
Prihaja film o Grumpy Cat (Tečni muci.) Gotovo bo grozen, bi najbrž izjavila ona. Foto: grumpycats.com

Filmski blog Deadline poroča, da je Grumpy Cat, dobitnica nagrade webby 2013 za najboljši "meme" leta, navdahnila idejo za film, ki sta jo skovala njen menedžment in hollywoodsko produkcijsko podjetje Broken Road. Grumpy - ki za kamero sliši na ime Tardar Sauce - bo zvezda filma, v katerem bo (podobno kot pred njo Garfield) obdarjena s sposobnostjo govora.

"Začelo se je s fotografijo mačke, ampak redko se pojavi podoba, ki je povod za toliko komedije," je v imenu podjetja Broken Road izjavil Todd Garner. "Ko prebiraš komentarje in memeje, je eden bolj duhovit od drugega. Mislimo, da lahko okrog tega lika zgradimo še veliko komično franšizo."

Zakaj je Grumpy vsem všeč, je precej očitno. Muca, katere večno namrgodeni izraz je posledica kombinacije zakrnele rasti in krivega ugriza, ima na Facebooku več kot 930 tisoč všečkov, na YouTubu pa dobrih 120 tisoč naročnikov. Pri MSNBC so jo oklicali za "najpomembnejšo mačko leta", spletna stran Mashable jo je lani izbrala za "naj meme leta", marca letos pa se je na tisoče ljudi zgrnilo na filmsko-glasbeni festival SXSW, kjer so napovedali njen osebni nastop.

Še tako priljubljen lik lahko pogori na velikem platnu
Seveda pa uspeh ni samoumeven, še posebej, ker se zdi, da koncept zelo močno sloni na že preverjeno neuspešnem modelu filmov o še enem tečnem mačku, Garfieldu. Oba filma o oranžnem mačjem debeluhu, Garfield: the Movie (2004) in Garfield: A Tale of Two Kitties (2006), v katerih je glas glavnemu junaku posojal Bill Murray, so kritiki bolj ali manj enoglasno sesuli (sta pa zato skupaj zaslužila okrog 340 milijonov dolarjev).