Igralca so našli mrtvega v njegovem beograjskem stanovanju, domnevajo pa, da je storil samomor. Na sliki z igralko Candice Bregen. Foto:
Igralca so našli mrtvega v njegovem beograjskem stanovanju, domnevajo pa, da je storil samomor. Na sliki z igralko Candice Bregen. Foto:

Fehmiu se je rodil 1. junija 1936 v Sarajevu, v nekdanji Jugoslaviji pa je bil ta igralec albanskega rodu v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja velika zvezda. Med letoma 1953 in 1998 je igral v 45 filmih; znan je postal z vlogo v črnovalovskem filmu Zbiralci perja (Skupljači perja) Aleksandra - Saše Petrovića iz leta 1967, v katerem je igral strastnega Roma Bora. Film je na festivalu v Cannesu prejel veliko nagrado žirije in nagrado Fiprescija. Ena njegovih vidnejših vlog je bila tudi vloga vzgojitelja Žarka v Posebni vzgoji (Specijalno vaspitanje) Gorana Markovića iz leta 1977.

Poleg kariere v Jugoslaviji, ki je, tudi zato, ker je bil prvi opazen albanski igralec, močno zaznamovala zgodovino filma in gledališča, je opazno tudi sodelovanje z italijanskim režiserjem Dinom de Laurentisom in ameriškim Johnom Houstonom, njegovi soigralci pa so bili tudi zvezde, kot so Olivia de Havilland, Ava Gardner, Dirk Bogart in Charles Aznavour, Robert Shaw, Fernando Rey, Dirk Bogarde in Candice Bergen.

Iz javnega življenja se je umaknil ob koncu 80. let prejšnjega stoletja, v začetku tega stoletja pa je objavil knjigo spominov z naslovom Blistavo i strašno (Bleščeče in strašno).