Paul Walker je zaslovel s svojo vlogo v franšizi Hitri in drzni. Foto: EPA
Paul Walker je zaslovel s svojo vlogo v franšizi Hitri in drzni. Foto: EPA
Paul Walker
Paul Walker je svoj pohod na velika platna začel leta 2001 s filmom Hitri in drzni. Foto: Reuters

Policija je sporočila, da je dobila poročilo o nesreči, na kraju nesreče pa so našli avto v plamenih. Avtomobil, v katerem je umrl, je vozil nekdanji dirkač, 38-letni Roger Rodas. Oba, voznika in sovoznika, so na kraju nesreče razglasili za mrtva.

Novico o smrti so na Twitterju potrdili predstavniki za stike z javnostjo filmskega studia New Regency, ki stoji za popularno filmsko franšizo. Tudi na Walkerjevi uradni Facebookovi strani so zapisali, da morajo s težkim srcem potrditi, da je Paul Walker umrl v tragični prometni nesreči. "Bil je sopotnik v prijateljevem avtu, kjer sta oba izgubila življenje. Pretreseni in izjemno žalostni smo," so še zapisali.

Nesreča se je zgodila severno od Los Angelesa, igralec pa se je iz mesta odpravil, da bi se udeležil dogodka svoje dobrodelne organizacije Reach Out Worldwide. Šlo naj bi za avtomobilski sejem, kjer so zbirali sredstva za žrtve tajfuna na Filipinih sredi novembra.

Hitri in drzni zaznamovali njegovo kariero
40-letni Walker je svojo kariero začel kot otroški igralec in maneken. Po srednji šoli se je sicer lotil študija pomorske biologije, a je kmalu ugotovil, da uživa v igranju in da se mu želi predati. Svoj veliki pohod na velika platna je začel leta 2001 s filmom Hitri in drzni, v katerem je združil moči s stanovskim kolegom Vinom Dieslom.

Le dve leti pozneje je svojo vlogo nekdanjega policista Briana O'Connerja nadaljeval v Prehitrih in predrznih. Leta 2009 je zaigral v petem delu Hitri in drzni, letos pa je skupaj z večino svojih soigralcev iz prvega dela z že šestim delom franšize znova zasedel kinodvorane po vsem svetu. V fazi snemanja je bil tudi sedmi del, Walker pa je zaigral tudi v drami Ure (Hours), ki bo v kinematografe prišla ta mesec.