Razprodani so bili trije filmi, zaradi slabega vremena so morali odpovedati dve projekciji, so sporočili iz mestnega kina. Foto: Kinodvor
Razprodani so bili trije filmi, zaradi slabega vremena so morali odpovedati dve projekciji, so sporočili iz mestnega kina. Foto: Kinodvor

Razprodane so bile tri projekcije, otvoritveni Sol, romantična komedija Takšna pač je in zaključni film Amy, dve projekciji pa sta zaradi slabega vremena odpadli. Prihodnje leto bo Film pod zvezdami potekal od 7. do 30. julija, napovedujejo v Kinodvoru.

Ljubljanski mestni kino je pretekli konec tedna zaključil tudi prikazovanje filmov v Kinodvorišču, letnem kinu v atriju Slovenskih železnic. S tem pa sezone projektov kina na prostem še ni konec, saj si bodo lahko obiskovalci filmske užitke v prihodnjih dneh privoščili na Bledu in Kongresnem trgu.

Pred Festivalno dvorano na Bledu bodo od 20. do 22. avgusta predvajali filme Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti Alejandra Gonzaleza Inarrituju, G. Turner Mika Leigha in Raj na zemlji Lisandra Alonsa.

Letni kino na Kongresnem trgu
Na Kongresnem trgu, kjer je Kinodvor letni kino prvič priredil ob svoji 90. obletnici, bodo prikazali tri filmske klasike: Casablanco režiserja Michaela Curtiza ob stoletnici rojstva igralke Ingrid Bergman, Dame iz Šanghaja Orsona Wellsa, ki bi letos prav tako dopolnil sto let, ter filmski muzikal Pojmo v dežju Stanleyja Donena in Gena Kellyja. Z njim bodo počastili stoletnico technicolorja, postopka, ki od leta 1915 preplavlja filmska platna z barvami.