Glavno vlogo v filmu Loro italijanskega režiserja Paola Sorrentina ima igralec Toni Servillo, znan kot protagonist filma Neskončna lepota. Foto: IMDb
Glavno vlogo v filmu Loro italijanskega režiserja Paola Sorrentina ima igralec Toni Servillo, znan kot protagonist filma Neskončna lepota. Foto: IMDb

48-letni Sorrentino, doma iz Neaplja, je biografski film o življenju italijanskega premierja in medijskega mogotca Berlusconija posnel v italijansko-francoski koprodukciji. V središču je Berlusconijevo zasebno življenje, kjer ne manjka erotičnih večerij v družbi deklet na klic, v ospredju pa je tudi medijsko odmevna ločitev od druge žene Veronice Lario.

Servillo po Neskončni lepoti znova v glavni vlogi
Glavno vlogo ima igralec Toni Servillo, znan kot protagonist filma Neskončna lepota, Berlusconijevo nekdanjo ženo bo igrala Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio pa bo Gianpaolo Tarantini, moški, ki je nekdanjemu premierju priskrbel prostitutke.

Scenarij je Sorrentino napisal skupaj z Umbertom Contarellom, direktor fotografije pa je Luca Bigazzi.

Oba dela filma bosta v kinu prihajajočo pomlad
Premiera prvega dela Loro 1 bo v italijanskih kinematografih na ogled 24. aprila, drugi del pa bo premierno prikazan le dobra dva tedna pozneje, 10. maja.

V napovedniku za film lahko vidimo, kako igralec Servillo kot Berlusconi poje znano italijansko kancono Malafemmena, kar se sicer razkrije proti koncu posnetka. V posnetku sledimo obrazom ljudi v različnih okoljih, ki v tišini in negibno strmijo vanj. (Napovednik za film si lahko ogledate spodaj.)

Sorrentino je sicer nazadnje ustvaril TV-serijo Mladi papež (The Young Pope), v kateri v naslovni vlogi nastopa Jude Law. Pred tem pa je posnel tudi dramo Mogočnež o nekdanjem sedemkratnem italijanskem premierju Giuliu Andreottiju, simbolu povojne Italije.