Film
(1)
Circus Fantasticus pod zvezdami
Lanska ureditev Filma pod zvezdami, ki jo pripravljajo v sodelovanju z novim javnim zavodom Ljubljanski grad, je ponudila rekordno število premier, kar osem, prvič pa je svoje mesto v programu našla tudi kinotečna klasika Vse, kar dovoli nebo. Filme pod zvezdami si je letos ogledalo 11.408 gledalcev. Foto: Kinodvor / Domen Pal

Dodaj v

V Kinodvoru med "naj 5" obiskanimi filmi tudi Circus Fantasticus in Aleksandrinke

Lani si je daleč največ ljudi ogledalo Drevo življenja
23. januar 2012 ob 14:15
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V lanskem po obisku rekordnem letu si je največ obiskovalcev ljubljanskega Kinodvora ogledalo Malickov film Drevo življenja, na drugem mestu najbolj gledanih filmov pa je tokrat domači Circus Fantasticus režiserja Janeza Burgerja.

Skupaj je v letu 2011 v Kinodvoru 1734 projekcij obiskalo nekaj več kot 96 tisoč ljubiteljev filma, kar je skoraj četrtino več kot leto poprej. Drevo življenja ameriškega režiserja Terrencea Malicka je videlo 7139 gledalcev in tako je postal Kinodvorov najbolj gledan film od ponovnega odprtja leta 2008.

Aleksandrinke tudi v mali dvorani do 4. mesta
Na drugo mesto se je s 3207 gledalci uvrstil film Janeza Burgerja Circus Fantasticus, med petimi najbolj gledanimi filmi v Kinodvoru v letu 2011 pa se je znašel še en domači film – Aleksandrinke. Dokumentarec Metoda Pevca, ki je na Festivalu slovenskega filma prejel vesno za najboljši dokumentarec, si je v Kinodvoru ogledalo 2446 gledalcev. Gledanost Aleksandrink je, kot so sporočili iz Kinodvora, še toliko bolj presenetljiva, ker sta bili le dve projekciji filma v veliki dvorani, vsi ostali gledalci pa so si film ogledali v mali dvorani, ki ima le 21 sedežev.

Tretje mesto na lestvici gledanosti je s 3077 gledalci pripadlo britanskemu avtorju Miku Leighu s filmom Še eno leto. Na peto mesto za Aleksandrinkami pa se je uvrstil Mali Nikec, ki je imel 2098 gledalcev. Mali Nikec je tudi najbolj gledan film preteklega leta v sklopu Kinobalona, programa za otroke in mlade. V sklopu Kinobalona so na 161 rednih in 132 šolskih projekcijah našteli nekaj več kot 20 tisoč gledalcev, še 2059 gledalcev pa je obiskalo 24 projekcij, ki jih je Kinobalon izvedel v drugih kinematografih mreže Art kino Slovenije.

Na Liffu manj, na Animateki več gledalcev
Kinodvor gosti tudi dva vodilna ljubljanska filmska festivala – Liffe in Animateko. Število gledalcev na Liffovih projekcijah v Kinodvoru se je v letu 2011nekoliko znižalo (6665 gledalcev na 60 projekcijah), na Animateki pa rahlo zvišalo, saj je 49 projekcij obiskalo 4147 gledalcev. Poleg filmskih projekcij so v Kinodvoru pripravili tudi številne posebne dogodke, kot so okrogle mize, predavanja, razstave, otroške ustvarjalne delavnice in drugo, na katerih so v letu 2011 našteli več kot 4000 obiskovalcev.

Z namestitvijo digitalnega projektorja novembra lani je Kinodvor postal tudi prva kinodvorana v mreži slovenskih art kinematografov, opremljena za digitalno prikazovanje filmov na formatih najvišjega standarda.

Napovednike treh najbolj gledanih filmov leta 2011 v Kinodvoru si lahko ogledate v spodnjih videoposnetkih.

B. Ti.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 24.01.2012 ob 14:49
Circus Fantasticus najbolši film. Gremo mi po svoje ma sam srečo, da jih zrnec rešuje
Kazalo